Ziarul electronic al arădenilor

Furtună în Arad. Locuinţe inundate şi maşini avariate

fotoLocuinţe de pe mai multe străzi din municipiul Arad au fost inundate, în noaptea de duminică spre luni, în urma unei furtuni care a rupt şi copaci sau crengi, ce au căzut peste autoturisme şi cablurile reţelei de electricitate, provocând avarii.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, echipaje de pompieri au intervenit în oraşul Arad în urma numeroaselor apeluri la 112 făcute de locuitori ale căror case au fost inundate de o ploaie torenţială, în timp ce vijelia a provocat şi alte pagube după ce a rupt copaci şi crengi.

Pompierii au intervenit cu pompe pentru a evacua apa din locuinţe situate în mai multe cartiere, precum Micălaca, Vlaicu, Grădişte şi Aradul Nou, iar intervenţiile s-au încheiat luni dimineaţă.

În mai multe zone ale oraşului, crengi rupte de vijelie sau chiar copaci căzuţi au avariat autoturisme şi au rupt calburile reţelei de electricitate, generând pene de curent izolate. Avarii în reţeaua de alimentare cu energie electrică au fost înregistrate şi în localităţi de pe Valea Mureşului.

Conform ISU Arad, pompierii au intervenit pentru evacuarea apelor din case pe străzile Faurilor, Ion Câmpineanu, Emilian.

Din cauza vântului puternic, un brad a căzut peste firele de electricitate pe str. Războieni, iar în zona industrială Zădăreni, un stâlp a căzut pe un drum.

În Piața UTA, o creangă ruptă de vânt a căzut pe o mașină.

Autorităţile spun că urmează să facă un bilanţ al pagubelor provocate de furtună după ce vor primi informaţii şi de la primăriile din judeţ.

foto: arhivă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.