Ziarul electronic al arădenilor

Furtună în Arad: Imobile inundate, copaci căzuţi şi cartiere fără curent

furtunaZeci de locuinţe din municipiul Arad, dar şi imobile ale unor instituţii publice au fost inundate, duminică seară, în urma unei furtuni puternice, iar numeroşi copaci au fost rupţi de vânt şi unele cartiere au rămas fără energie electrică.

În municipiul Arad, pompierii militari din cadrul ISU Arad au intervenit în peste 10 locaţii pentru evacuarea apei şi, de asemenea la un incendiu pe strada Pompei. La numărul unic 112 au fost înregistrate peste 100 de apeluri prin care se solicita ajutor.

Pompierii au mai intervenit, de asemenea, pentru degajare de copaci şi stâlpi prăbuşiţi, atât în municipiul Arad, cât şi pe drumul naţional DN 7 Nădlac – Arad – Deva.

ISU Arad a suplimentat turele de serviciu cu militari aflaţi în libere.

Echipele Companiei de Apă Arad au fost mobilizate și au intervenit de la ora 18.15 în mai multe zone din municipiul Arad pentru a evacua apele pluviale de pe carosabil.

Cei de la Compania de Apă au intervenit cu 3 vidanje, 2 vome și 4 pompe în zona Gemi Center, pasajul de pe str. Voinicilor, în sensul  giratoriu din cartierul Sânicolaul Mic, dar și în zone din cartierele Bujac, Gai și Aradul Nou.

Sub pasajul rutier care subtraversează calea ferată Arad – Timişoara, legând strada Voinicilor de cartierul Micălaca zona 300, apa a trecut de 35- 40 cm pe carosabil, circulaţia rutieră şi a tramvaielor fiind blocată.

În câteva zone din municipiu a fost întreruptă furnizarea energiei electrice.

Județul Arad se află până luni dimineața sub avertizare cod galben de ploi, vijelii și căderi de grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie, iar cantitățile de apă pot depăși 25 l/mp.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.