Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Funcţionari din Primăria Arad, cercetaţi penal

Funcţionari din Primăria municipiului Arad şi angajaţi ai unor firme sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, anchetatorii afirmând că aceştia şi-au îndeplinit „în mod defectuos“ atribuţiile de serviciu.

Procurorii au anunţat, joi, că în urma unui articol apărut în mass-media locală „Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, faptă prev. de art.297 al.1 CP, constând în aceea că funcţionari din administraţia publică locală, precum şi angajaţi ai unor societăţi comerciale, şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu lucrările de reabilitare ale străzii Eftimie Murgu din mun.Arad, producând o pagubă“.

Conform sursei citate, „s-a format un dosar penal, urmând să se efectueze cercetării în vederea stabilirii circumstanţelor comiterii infracţiunii şi a identificării tuturor persoanelor responsabile“.

UPDATE:

Primăria Arad: Strada Eftimie Murgu nu a fost recepţionată

În vederea clarificării unor aspecte referitoare la lucrările de pe strada Eftimie Murgu, Primăria Municipiului Arad face unele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

În luna aprilie 2015 pe strada Eftimie Murgu a fost predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de amenajare piste de biciclete, prevăzute a se realiza prin extindere 1.20 m în ambele părti ale carosabilului.

Pe parcursul execuției, urmare a verificărilor desfășurate de reprezentanții municipalității cu privire la calitatea lucrării, s-au constatat abateri de la parametri de planeitate a asfaltului pistei și s-a solicitat constructorului refacerea întregului strat de uzură al pistelor și aducerea la condițiile de calitate prevăzute în contractul de lucrări.

În data de 17 septembrie 2015 Primăria Municipiului Arad a primit o petiție din partea a 42 de cetățeni locatari ai străzii Eftimie Murgu, care au solicitat municipalității refacerea integrală a carosabilului pe stradă, urmare a degradării acestuia în timp.

Cităm din petiție:

„Problema care ne preocupă este legată de starea clădirilor aflate pe strada Eftimie Murgu datorită circulației pe această stradă a autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 to.

Datorită circulației intense, cu viteză, a autocamioanelor mai mari de 19,7 to, majoritatea clădirilor au fisuri care, cu trecerea timpului devin tot mai vizibile și mai mari, fapt care afectează rezistența acestora.

În prezent pe strada noastră sunt porțiuni întregi de drum pline de denivelări iar datorită acestor denivelări și a vitezei cu care circulă pe această stradă autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 to clădirile noastre ai de suferit».

Urmare a acestei solicitări, în data de 12 octombrie 2015 s-au finalizat documentele administrative conform procedurilor legale, fiind emisă comanda pentru reparația carosabilului pe str. Eftimie Murgu. Precizăm că lucrările nu au fost încă recepționate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.