Ziarul electronic al arădenilor

FRF a lansat trofeul acordat câştigătoarei Ligii a II-a

Federaţia Română de Fotbal a lansat, în cadrul unui eveniment organizat la Casa Fotbalului, trofeul acordat câştigătoarei Ligii a II-a începând cu ediţia 2017-2018.

Realizat din bronz acoperit galvanic cu 20 de microni de argint, trofeul are o greutate de 13 kilograme şi o înălţime de 60 de centimetri. Cupa este transmisibilă urmând ca fiecare câştigătoare să primească o replică la începutul fiecărui nou sezon.

Cele mai mari şanse de a primi trofeul în acest an le are Dunărea Călăraşi, echipă care cu două etape înainte de finalul Ligii a II-a ocupă prima poziţie a clasamentului, cu 89 de puncte, urmată de AFC Hermannstadt, cu 85 de puncte.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la finalul evenimentului, că trofeul va face să crească în vizibilitate Ligii a II-a.

„Cu siguranţă acest trofeu va da o greutate mai mare Ligii a II-a, care va putea astfel să crească în vizibilitate şi activitate. Dacă am avea parte şi de stadioane noi sau modernizate atunci în Liga a II-a am avea şi un număr mai mare de spectatori. Este un trofeu transmisibil, iar fiecare câştigătoare a Ligii a II-a va primi o copie a acestuia. Este un trofeu frumos şi era şi cazul să îl realizăm“, a spus el.

Burleanu a menţionat că nu i-a plăcut trofeul oferit de LPF echipei CFR Cluj, câştigătoarea Ligii I în acest sezon.

„Trofeul de la Liga I nu mi-a plăcut. De altfel, cred că şi Liga I are nevoie de un trofeu puternic individualizat pentru că este competiţia numărul 1 în România. E decizia LPF, dar cred că şi ei vor învăţa din evenimentul de azi şi cu siguranţă anul următor probabil o vor face şi ei. Nu ştiu, s-a rupt trofeul Ligii I? Trofeele pe care noi, ca federaţie, le punem la bătaie nu se rup niciodată“, a mai afirmat Burleanu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.