Ziarul electronic al arădenilor

Fotografia zilei: Un arbust pe acoperișul Palatului Cultural

222Sătulă de incapacitatea managerilor, natura îşi revendică dreptul de proprietate asupra Palatului Cultural, astfel a comentat un arădean faptul că pe acoperișul clădirii în care își desfășoară activitatea Filarmonica de Stat din Arad se dezvoltă un arbust.

„Într-un oraş care visează la titlul de Capitală Culturală Europeană, s-ar cuveni ca măcar Palatul Cultural să arate aşa, mai de Doamne-ajută. Realitatea este alta şi este tristă: putreziciunea din managementul intern şi din cel mediat, de dincolo de drum, cangrena care macină din interior tot ce este valoros din punct de vedere arhitectonic şi cultural în acest oraş, îşi arată faţa şi în exterior.

Iar unde nepăsarea şi cinismul oamenilor iau locul conduitei de gospodar, natura îşi revendică drepturile. În imaginea alăturată se vede cum un arbust a răsărit pe cupola turnului nordic al clădirii, probabil pentru a oferi umbră vestalelor expuse focului solar.

Nu vă necăjiţi, nu va avea viaţă lungă: în oraşul în care peste 20 de plopi falnici sunt doborâţi într-o singură zi, într-un singur loc, pentru a satisface pretenţiile neghioabe ale clienţilor politici, nici acest arbust nu va apuca Noaptea de Sânziene… Ori va fi luat de vânt, ori se va prăbuşi odată cu turnul ale cărui temelii sunt roase de vreme şi nepăsare“, a scris Roland pe o rețea de socializare, unde a postat și o fotografie cu copacul care crește pe acoperișul Palatului Cultural.

Cititorii actualitati-arad.ro care surprind imagini deosebite din municipiul și județul Arad pot trimite fotografiile la adresa redactie@actualitati-arad.ro, acestea urmând să fie publicate pe site.

foto: Roland Ujsági

2211

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.