Ziarul electronic al arădenilor

Fotbal: Lupul Zabivaka va fi mascota CM 2018

zabivakaMascota Cupei Mondiale de fotbal 2018 va fi un lup numit Zabivaka, ales de peste un milion de internauți și prezentat în Rusia, într-o emisiune de televiziune.

Lupul Zabivaka, ales după un vot pe Internet care a durat o lună, a obținut 53% din sufragii. Celelalte două mascote propuse au fost un tigru și o pisică.

Peste un milion de internauți au votat pentru cele trei mascote propuse, potrivit postului de televiziune Pervîi Kanal, care a difuzat emisiunea în care a fost prezentată mascota.

Zabivaka, un joc de cuvinte între “a marca un gol” și “luptător”, a fost desenat de Ekaterina Bocearova, o studentă originară din Tomsk (vestul Siberiei).

“Sunt sigur că Zabivaka va avea mult succes printre iubitorii fotbalului”, a declarat președintele Comitetului local de organizare a Mondialului și viceprim-ministru rus însărcinat cu Sportul, Vitali Mutko, citat într-un comunicat al FIFA.

“Milioane de oameni au luat parte la vot și asta înseamnă că Zabivaka va face o treabă importantă pentru a ne reprezenta țara în lume”, a continuat el.

Internauții au putut vota timp de o lună pentru una dintre cele trei mascote, create de studenți ruși și alese de un juriu al Comitetului local de organizare (COL) și al FIFA dintr-un panel de 10 mascote potențiale.

Lupul Zabivaka îi va urma lui Fuleco, un tatu, care a reprezentat Mondialul 2014 din Brazilia, și leopardului Zakumi al Mondialului 2010 din Africa de Sud.

CM 2018 va avea loc între 14 iunie și 15 iulie, pe 12 stadioane din orașe situate în vestul Rusiei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.