Ziarul electronic al arădenilor

Fostul preşedinte Traian Băsescu a primit cetăţenie moldovenească

basescuTraian Băsescu şi soţia sa au primit cetăţenie moldovenească, decretul fiind semnat joi de preşedintele Nicolae Timofti.

Fostul preşedinte Traian Băsescu s-a declarat mulţumit că a primit cetăţenia Republicii Moldova, afirmând că obţinerea acestei a fost o obligaţie pentru care s-a angajat public.

„Am avut o obligaţie, m-am angajat public să solicit cetăţenia Republicii Moldova. Am aflat astăzi că preşedintele Timofti a semnat decretul sunt mulţumit’“, a afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă este fericit că a primit cetăţenia Republicii Moldova.

El a precizat la solicitarea jurnalistilor că nu are planuri politice în Republica Moldova.

Fostul preşedinte a afirmat că va discuta cu preşedintele Timofti şi vor stabili dacă va depune jurământul în Republica Moldova sau la ambasadă.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldovenească, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău.

Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicita acordarea cetăţeniei moldoveneşti, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este “propice” pentru un astfel de demers.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.