Ziarul electronic al arădenilor

Fostul preşedinte interimar al ALDE Arad a demisionat din partid

Fostul preşedinte interimar al ALDE Arad, Florin Galiş, a demisionat din partid, după ce, în ultima perioadă, a avut mai multe mesaje critice la adresa actualului preşedinte al organizaţiei, deputatul Eusebiu Pistru, fost membru PNL.

„Am decis să îmi depun demisia din ALDE Arad. Nu e o decizie pripită, iar cei care au urmărit replicile din ultima vreme vor înţelege rostul demersului meu. Deşi am încercat crearea unui dialog intern, am înţeles că s-a dorit, de fapt, să plec. Păstrez până la capăt regretul că cei care conduc astăzi ALDE Arad nu au avut capacitatea de a găsi căile interne de comunicare şi nici acţiunile care să ducă la normalizarea situaţiei din filiala arădeană, de natură să permită, implicit, evoluţia ei pozitivă“, a spus Florin Galiş.

Galiş a mai afirmat că nu a făcut politică doar pentru sine, ci pentru comunitate şi pentru echipa care i-a fost alături.

„Iar fiindcă aminteam de echipă, doresc să menţionez faptul că nu plec singur din partid, ci împreună cu mai multe zeci de membri ai unor organizaţii de pe Valea Mureşului şi de pe Valea Crişului Alb, care au decis să demisioneze de asemenea din ALDE, nemulţumiţi de atmosfera din ALDE Arad“, a mai spus Florin Galiş.

Referitor la demisia fostului președinte interimar al ALDE Arad, deputatul Eusebiu Pistru, actualul lider județean, a declarat că „o demisie nu se comentează, fiind un act unilateral de voință, se ia act de ea”.

Pistru adaugă că Galiș nu a fost „tocmai corect“ atunci când a vorbit despre voința de dialog în interiorul filialei.

„Nu știu de ce domnul Galiș susține că nu a existat dialog, domnul Șcheau l-a contactat de mai multe ori în această perioadă să discutăm, să analizăm, cum putem contribui fiecare la consolidarea organizatiei. A refuzat elegant, printr-o glumă propunerea domnului Șcheau spunând «Aștept să vină primăvara și mai vorbim». Atitudinea domului Galis confirma faptul ca acesta nu s-a împăcat cu gândul că a fost schimbat din funcție. A fost o decizie a conducerii nationale. Respect decizia, dar motivele pentru care nu a vrut să facă echipă nu stau în picioare.

În ceea ce privește echipa ALDE Arad, pot să vă confirm că există interes, săptămânal numărul celor care fac pasul catre ALDE este în crestere, chiar dacă cei care parăsesc echipa încercă să transmită alt mesaj. Muncim la reconstrucția organizației, consolidăm și înființăm organizații în teritoriu. Aceste lucruri se vor vedea la primele alegeri electorale. În ceea ce mă privește, îmi văd mai departe de treabă, alături de cei care sunt în echipă, pentru ca ALDE Arad să fie acolo unde merită, o organizatie puternică, profesionistă și cu rezultate”, a declarat deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.