Ziarul electronic al arădenilor

Fostul deputat Marius Göndör și-a anunțat intrarea în cursa pentru șefia ISJ Arad

IMG_2944Fostul deputat Marius Göndör a anunțat că intenționează să se înscrie în cursa pentru postul de inspector școlar general al județului Arad.

Anunțul lui Göndör vine în urma deciziei luată de Guvernul Ponta de a grăbi concursurile pentru ocuparea posturilor cheie din învățământ, liberalul explicând că dacă concursurile sunt „pe bune” se simte capabil să câștige această cursă.

„Ministerul Educației a lansat concursurile pentru ocuparea posturilor de inspectori școlari generali. În urma acestei decizii, în țară s-a creat o mică furtună, impresia lăsată fiind aceea că aceste concursuri nu sunt nimic mai mult decât o modalitate de a-și fixa oamenii pe anumite posturi cheie din învățământ, concursurile pentru inspectorii școlari generali fiind imediat urmate de cele pentru adjuncți, inspectori și directori“, a declarat Marius Göndör, vicepreședinte PNL Arad.

Göndör a mai afirmat că în urma votului din noiembrie s-a indus ideea de schimbare a clasei politice, „mai bine zis de schimbare a modului în care se face politică şi administraţie în România“.

„Dorindu-mi acesta schimbare, sunt gata să «risc» şi să dau un «cec în alb» că aceste concursuri sunt organizate pentru a se pune manageri de calitate în fruntea învățământului și că a început depolitizarea învățământului. Și ca să fiu mai credibil atunci când spun că nu voi critica decizia Ministerului, vă anunț că intru în acest «joc» și îmi voi depune candidatura pentru funcția de inspector școlar general al județului Arad. Fac acest lucru nu doar pentru a vă putea spune cum se desfășoară concursul și pentru a vedea dacă într-adevăr intenția este aceea de a pune manageri potriviți în aceste funcții, dar și pentru că se simte nevoia unei schimbări de management în învăţământul arădean“, a mai spus Göndör.

Acesta susține că se simte „capabil“ să fie parte la această schimbare.

„Iertată să-mi fie posibila lipsă de modestie, dar cred că dacă «lupta» se va da între inspectorul școlar general actual şi subsemnatul, cineva care face o comparaţiei între madatele noastre, nu trebuie să fie foarte generos pentru a-mi acorda și mie o şansă de a câștiga acest concurs. Evident , dacă lucrurile se vor întâmpla așa cum trebuie să se întâmple într-o țară normală. România trebuie să devină o ţară ‘normală, de aceea îmi asum această responsabilitate de a participa la concurs”, a mai declarat Marius Göndör.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.