Ziarul electronic al arădenilor

Fost șef de la Vama Nădlac, reținut de procurorii DNA

Un fost șef de tură de la Vama Nădlac a fost reținut de procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influență.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, a lui Anton-Dorel Țica, fost șef de tură la Vama Nădlac, și a lui Ștefan Mărunțelu, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

În ordonanțele procurorilor se arată că, „în perioada februarie – aprilie 2017, suspecții Țica Dorel Anton și Mărunțelu Ștefan, în schimbul unei sume de bani neprecizate, au promis rudei unei persoane trimise în judecată pentru săvârșirea unor fapte de corupție (martor în cauză) că-și vor exercita influența asupra magistraților, în sensul înlocuirii măsurii preventive și obținerii unei condamnări în regim suspensiv de executare față de aceasta din urmă“.

Conform procurorilor, costul influențării judecătorilor urma să fie stabilit ulterior, după înlocuirea măsurii arestării preventive, Anton-Dorel Țica declarându-se de acord cu suma de 25.000 euro propusă de martor.

„Suspecților Țica Anton-Dorel și Mărunțelu Ștefan li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. Cei doi urmează să fie prezentați la data de 26 aprilie 2017, la Curtea de Apel Timișoara, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile“, a informat Direcția Națională Anticorupție.

UPDATE

Curtea de Apel Timișoara a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dorel AntonȚica și a lui Ștefan Mărunțelu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.