Ziarul electronic al arădenilor

Fost profesor de geografie din Arad, printre câștigătorii concursului #Digitaliada

Fundația Orange a anunțat lista celor mai bune 10 materiale educaționale digitale, premiate cu echipamente digitale performante în valoare de peste 8500 de euro, la cea de-a cincea ediție a concursului #Digitaliada.  

La categoria Aplicații pentru învățământul gimnazial, câștigătorul este Ionuț Dumitru din Arad, fost profesor de geografie și fondatorul platformei Profu’ de geogra. Acesta a creat Platforma de învățare interactivă a geografiei Geography Games and Quizzes, care cuprinde peste 300 materiale digitale de tipul jocurilor, schițe interactive, video-uri interactive și materiale ilustrative. Premiul este un laptop performant, în valoare de aproximativ 1.500 de euro.

„Am făcut site-ul geographygamesandquizzes.eu din dorința de a ajuta elevii să învețe geografia într-un mod distractiv și interactiv. Avantajul aplicației este că strânge într-un singur loc peste 300 de jocuri de geografie grupate pe clase și capitole.

Prin joc, elevii pot învăța și se pot evalua singuri cu feedback imediat. Concursul #Digitaliada este o oportunitate pentru creatorii de conținut educațional. Laptopul câștigat o să îmi fie de mare folos în realizarea viitoarelor resurse educaționale digitale. Recomand tuturor persoanelor implicate în actul educațional (elevi, părinți, profesori) să folosească tehnici digitale și platforme digitale în procesul de învățare și să nu se descurajeze dacă nu reușesc din prima”, declară Ionuț Dumitru.

Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul www.digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar 10 dintre ele au fost desemnate câștigătoare ale acestei ediții. Toate proiectele înscrise au fost validate de experți educaționali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiției, dar și de o comisie a elevilor, care a a acordat premiul de popularitate.

„Materialele educaționale disponibile gratuit în platforma Digitaliada au fost de mare folos în anul acesta de pandemie în care școala s-a desfășurat mai mult online. În Digitaliada, încurajăm prin concurs crearea de materiale digitale educaționale pentru că resursele deschise disponibile în limba română sunt încă foarte limitate din păcate”, a declarat Amalia Fodor, director al Fundației Orange.

Juriul #Digitaliada din acest an a fost compus din Radu Gologan, Profesor Doctor la Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnica din București, Olivia Vereha, co-fondator Code4Romania, Cristian China-Birta, antreprenor online, Dragoș Iliescu, Profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București și Amalia Fodor, Director al Fundației Orange.

Limba și literatura română, matematica, geografia, chimia, și educația muzicală au fost materiile la care au ieșit anul acesta proiectele câștigătoare, la cele 6 categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaționale, Categoria Elevi 14-17 ani și Categoria Popularitate (sau clasamentul elevilor). În cadrul fiecărei categorii, a fost premiat câte un material pentru învățământul primar și unul pentru învățământul gimnazial.

Proiectele câștigătoare sunt disponibile în secțiunea Materiale Premiate. Toate materialele înscrise pe www.digitaliada.ro sunt gratuite și pot fi folosite de toți profesorii, elevii și părinții în căutare de resurse educaționale digitale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Fundația Orange. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.