Ziarul electronic al arădenilor

Fost director de la CET Arad, judecat pentru abuz în serviciu

cet aradUn fost director din cadrul CET Arad a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, prejudiciul adus Centralei fiind de aproximativ 6,9 milioane lei.

Anunțul a fost făcut de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timişoara, care au menționat că Adrian Nicolae Ghilea, fost director executiv comercial la CET Arad, au fost trimis în judecată, în stare de libertate.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au menționat că, în data de 13 februarie 2007, Adrian Nicolae Ghilea, în calitate de director executiv comercial al SC CET Arad SA, „cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a reglementărilor interne ale societăţii, a încheiat și semnat un act adițional la un contract de furnizare lignit prin care se stabilea că, pentru livrările neachitate la termen, prețul facturilor se reactualiza, de la 56,62 lei /tonă, la sume cuprinse între 57,75 lei/tonă până la 66,28 lei/tonă, deși în documentul inițial se prevedea deja o modalitate de penalizare a facturilor neplătite la termen, conform căreia se calculau penalități de 0,1%/zi de întârziere în funcție de valoarea facturii neplătite“.

„Clauza, vădit defavorabilă intereselor financiare ale SC CET Arad SA, dădea posibilitatea ca prin simpla neachitare a facturilor viitoare la termenele stipulate (chiar şi în cazul unei imposibilităţi obiective), furnizorul să calculeze şi să factureze preţuri «reactualizate» pentru cantităţile de lignit livrate. Activitatea infracţională derulată de inculpat a condus la producerea în dauna SC CET Arad SA a unui prejudiciu total de 6.847.861 lei, precum și la asigurarea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea furnizoare a cărbunelui“, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

SC CET Arad SA s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 6.847.861,81 lei.

Conform procurorilor, în cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparține lui Adrian Nicolae Ghilea.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.