Ziarul electronic al arădenilor

Fonduri europene pentru infrastructura rutieră din Arad

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, a semnat cel de-al treilea contract de finanţare cu fonduri europene pentru îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, proiectul urmând să fie implementat în judeţul Arad.

Potrivit unui comunicat de presă remis de MDRAPFE, proiectul va fi implementat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), gestionat de MDRAPFE, şi vizează modernizarea DJ 709E km 9+200…16+600 Sânpetru German – limită de judeţ Timiş.

MDRAPFE precizează că vor fi modernizaţi 6,91 km de drumuri de interes judeţean conectate la reţeaua transeuropeană de transport (TEN-T), iar principalii beneficiari ai proiectului sunt aproximativ 55.000 de locuitori care au acces direct la infrastructura rutieră din judeţele Arad şi Timiş.

„MDRAPFE vine în sprijinul autorităţilor publice locale prin crearea de condiţii optime pentru a obţine fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor şi a infrastructurii de bază. Astfel, fondurile europene alocate României constituie o sursă de finanţare foarte importantă pentru dezvoltarea economiei şi a societăţii în general, iar creşterea gradului de absorbţie rămâne o prioritate absolută a Guvernului“, a afirmat Sevil Shhaideh.

Totodată, Sevil Shhaideh precizează că România şi-a propus ca, până la finalul acestui an, să ramburseze de la Comisia Europeană 5,2 miliarde de euro.

Durata de implementare a proiectului este de 55 de luni, iar valoarea totală a investiţiei este de 15.719.338,72 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE – AM POR este de 15.404.951,94 de lei (reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului), se mai arată în comunicat.

CITITI SI: Peste 140 mil. lei pentru modernizarea drumurilor din Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.