Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa somează conducerea CJA să rezolve problema elevilor navetiști din județ

Deputatul PSD Florin Tripa consideră absolut necesar ca zeci de elevi din județ, care învață la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta“, să primească șansa necesară de a face naveta în bune condiții la Arad.

Este nedrept ca în această perioadă, când colegiul este reabilitat pe fonduri guvernamentale, iar copiii încep în mod excepțional cursurile la ora 12, să nu existe curse speciale în acest interval.

„Este responsabilitatea Companiei de Transport Public și în mod evident a Consiliului Județean, instituția tutelară, iar prin acest apel mă fac purtătorul de cuvânt a zeci de părinți din Fântânele și Sântana care mi-au sesizat situația. Sigur mai sunt și elevi din alte localități ale județului care se confruntă cu această problemă.

Nu putem să îi abandonăm, mai ales că părinții sunt extrem de îngrijorați și pe lăngă disconfortul major al elevilor sunt pericilitate și performanțele lor școlare. Șansa la educație presupune mult mai mult decât legi și vorbe, înseamnă atenție constantă față de toate impedimentele sociale care îi afectează pe cei mici în procesul de învățăre. Mă doare această indolență și sigur că, în calitate de deputat de Arad, reacționez în consecință.

Fac un apel la adresa conducerii CTP și a Consiliului Județean să introducă de urgență curse de autobuz, în intervalul orar la care mă refeream, pentru a lua o piatră de pe inima părinților și a asigura transportul în bune condiții și la vreme a elevilor”, afirmă deputatul social-democrat Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Cionca: Am găsit soluția pentru elevii navetiști de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birtaׅ“

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, subliniază implicarea Consiliului Județean în rezolvarea problemei elevilor navetiști de la Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”, pentru asigurarea transportului acestora spre localitățile de reședință.

„Ca urmare a lucrărilor de modernizare care se efectuează la clădirea Colegiului Național «Elena Ghiba Birta», sunt cursuri care se desfășoară după-amiaza. Unii elevi provin din localități din județ, iar în urma decalării orelor de curs s-a ivit o problemă cu asigurarea navetei acestor elevi. Consiliul Județean a demarat procedurile necesare și în următoarea ședință extraordinară va introduce pe ordinea de zi un proiect de hotărâre, pentru a suplimenta numărul de curse și, astfel, de a rezolva transportul elevilor care au cursuri după-amiaza”, a precizat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

De menționat că, pentru a rezolva această problemă, este necesară actualizarea Programului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, iar această modificare se poate opera doar prin Hotărâre de Consiliu Județean.

Rutele unde se propune suplimentarea cursele sunt:

Sântana-Arad – Suplimentare cu o cursă de luni până vineri (plecare din Sântana ora 12.00 și retur din Arad ora 19.00)

Arad-Zăbrani – Suplimentare cu două curse de luni până vineri (plecare din Arad orele 10.30 și 19.00 și retur din Zăbrani orele 11.30 și 19.50)

Pecica-Sederhat-Arad – Suplimentare cu o cursă de luni până vineri (plecare din Pecica ora 12.00 și retur din Arad ora 19.00)

Tisa Nouă-Fântânele – Suplimentare cu o cursă de luni până vineri (plecare din Fântânele ora 12.00 și retur din Tisa Nouă ora 12.10)

Consiliul Județean Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.