Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „PNL disprețuiește sutele de mii de arădeni care circulă pe drumurile județene“

Consilierii județeni PSD au identificat soluții pentru ca drumurile județene să poată fi reparate, iar arădenii să nu mai fie nevoiți să facă slalom printre gropile pe care le întâlnim la tot pasul.

Reprezentanții PSD au propus ca drumurile județene să fie aduse într-o stare de normalitate cu fonduri din excedentul bugetar pe care CJA îl are la dispoziție, numai că cei de la PNL s-au opus categoric acestei soluții.

„În ultimii doi ani, reprezentanții PSD Arad au militat în permanență pentru reabilitarea drumurilor județene, fie că vorbim de consilieri locali, județeni sau de parlamentari. De când suntem la guvernare, ne-am zbătut ca Aradul să primească fonduri substanțiale pentru reabilitarea drumurilor și am reușit să aducem finanțări pentru mai multe proiecte, prin programe coordonate de Ministerul Dezvoltării.

Așa cum am mai arătat și cu alte ocazii, trei drumuri județene de maximă importanță sunt finanțate prin PNDL, program guvernamental. Este vorba de drumurile Nădab – Seleuș Sânmartin – Caporal Alexa și Bârsa – Moneasa – limită Bihor. Alte două drumuri importante, Arad – Șiria – Buteni și Sânpetru German – limită Timiș sunt finanțate prin Programul Operațional Regional, gestionat tot de către Ministerul Dezvoltării.

Din păcate, Guvernul României nu poate face întreaga muncă a administrației locale, iar nici fondurile europene avute la dispoziție nu acoperă necesarul de reabilitări de drumuri în județul Arad. Astfel că, e nevoie și de un efort al administrației locale, pentru ca drumurile județene să arate cât de cât decent.

Tocmai de aceea, din excedentul pe care Consiliul Județean Arad îl are la dispoziție, am propus să fie finanțată reabilitarea mai multor drumuri județene, care necesită intervenții rapide. Ca să dau doar câteva exemple, cu acești bani s-ar putea reabilita drumurile Semlac – Șeitin – Nădlac, Beliu – Archiș, Beliu – Hășmaș, Apateu – Mișca, Nădlac – Peregu Mare, Fântânele – Lipova, Târnova – Tauț etc.

Din păcate, disprețul pe care reprezentanții PNL îl au față de sutele de mii de arădeni care circulă pe aceste drumuri și-a făcut și acum simțit prezența, iar majoritatea din CJA s-a împotrivit propunerii noastre.

Probabil, PNL Arad speră să câștige mai multe voturi dând vina pe PSD pentru felul în care arată drumurile județene, astfel încât preferă să nu-și facă datoria față de cetățeni și să lase aceste drumuri în paragină, în timp ce banii pentru investiții sunt ținuți la pușculiță“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Cristian Feieș: „Tripa a votat să se taie 45 de milioane de euro de la județul Arad, dar dă lecții”

Deputatul PSD de Arad Florin Tripa s-a făcut astăzi din nou de râs în fața arădenilor. Nici mai mult, nici mai puțin, a ajuns să se laude cu faptul că Guvernul PSD a tăiat de la finanțare patru drumuri județene importante din județul Arad, prin programul PNDL! Aceste drumuri sunt: Berzovia-Buziaș-Lipova, Gurahonț-Buteni, Tauț-Târnova, Mișca-Apateu-Berechiu.

La alocarea de sume prin PNDL de către Guvern, județul Arad a primit 1576 lei/locuitor și este printre ultimele județe, pe locul 34, în clasamentul național, deși este printre județele care cotizează cel mai mult la bugetul de stat. Dar așa știe PSD să îi răsplătească pe cei care muncesc: le ia banii!

​„Deputatul Tripa susține că a propus Consiliului Județean ce drumuri să repare anul acesta. Și Consiliul Județean i-a propus deputatului Tripa și colegilor săi din PSD Arad să nu taie 45 de milioane de euro din banii arădenilor, în bugetul din anul acesta. Dacă PSD nu ar fi confiscat acești bani de la toate localitățile din județ, s-ar fi putut nu repara, ci moderniza, zeci de kilometri de drum județean. Constatăm că în continuare deputatul Tripa în loc să se ocupe de ce trebuie să facă în Parlament, trimite comunicate de presă prin care ascunde sub preș gunoiul PSD” – se arată într-un comunicat de presă al consilierului județean PNL, Cristian Feieș​.

Anul acesta, Consiliul Județean Arad va începe modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene, din rețeaua de 1180 km. Dacă PSD nu ar fi tăiat banii de la județul Arad, numărul de kilometri modernizați ar fi fost mult mai mare!

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.