Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: „Pedeliștii lui Falcă taie și indemnizațiile de vacanță“

Prin Programul de guvernare 2017 – 2020, Guvernul României s-a angajat că toţi salariaţii din sistemul public vor beneficia de indemnizaţie de vacanţă sau primă de vacanţă.

Mai mult, în vara anului 2017, Guvernul României a emis o ordonanță de urgență în acest sens, astfel că milioane de angajați din sistemul public au beneficiat de această indemnizație de vacanță.

În județul Arad însă, ne confruntăm cu o situație specială, mai multe instituții și primării conduse de reprezentanți PNL refuzând să acorde angajaților vouchere de vacanță.

„Prin O.U.G. nr. 46/2017 pentru modificarea completarea O.U.G. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă, Guvernul României a stabilit că angajații din sectorul public vor beneficia de o indemnizație de vacanță, iar rezultatul acestei măsuri extrem de apreciate s-a văzut și în această vară, când stațiunile românești au fost pline de turiști, mulți dintre ei beneficiari ai acestui program.

Din păcate, la nivelul județului Arad avem parte de un boicot organizat de PNL, care prin reprezentanții săi aflați la conducerea diverselor instituții de stat sau a primăriilor refuză să pună în aplicare programul respectiv.

Am primit nenumărate sesizări din partea unor angajați ai primăriilor conduse de PNL, ai unor instituții de stat din Arad, de exemplu Spitalul Județean Arad, conduse de reprezentanți PNL, prin care mi s-a semnalat faptul că angajații respectivi nu beneficiază de prevederile ordonanței 46/2007, prin care se acordă indemnizațiile de vacanță.

Drept urmare, am transmis adrese primăriilor, solicitându-le politicos să respecte legislația în vigoare și drepturile funcționarilor publici. Unii primari au răspuns pozitiv, alții din păcate au ales o atitudine lipsită de bun simț, caracteristică foștilor pedeliști ai lui Gheorghe Falcă.

Fac un apel la reprezentanții PNL Arad să înceteze această bătaie de joc la adresa angajaților din primării și instituții, să respecte prevederile legale și să acorde până la 30 noiembrie indemnizațiile de vacanță.

Știm că liberalii sunt urmașii defunctului PDL și sunt obișnuiți cu tăierea pensiilor și salariilor, dar măcar în ceasul al 12-lea ar trebui să înțeleagă faptul că angajații din sistemul public merită să fie tratați cu respect, iar acordarea acestor prime de vacanță reprezintă o obligație legală, nu un moft al șefilor de instituții, care dacă au chef îl acordă, iar dacă nu îl taie, așa cum făceau pe vremuri pedeliștii“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.