Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: „Miniștri din Guvernul României fac mai mult pentru Arad decât Cionca“

În lipsa realizărilor Consiliului județean, cel mai slab președinte din istoria instituției, Marinel Cionca, încearcă să se afirme din nou prin dispute politice.

De data aceasta, Marinel Cionca acuză faptul că la Arad vin prea mulți miniștri în ultima vreme și că în urma acestor vizite arădenii nu rămân cu nimic, deși e evident că realitatea e cu totul alta.

„Nu mă surprinde cu nimic ieșirea lui Marinel Cionca, având în vedere faptul că despre propriile realizări n-ar putea să ne spună nimic. Mă miră însă faptul că, în urmă cu aproape două săptămâni, după vizita ministrului Sănătății, Sorina Pintea, CJA dădea un comunicat de presă, în care ne spunea ce frumoasă a fost vizita, cum s-a întâlnit președintele CJA cu ministrul și cum va aloca Ministerul Sănătății 10 milioane de lei pentru Spitalul județean. Probabil, șeful Falcă n-a citit acel comunicat când i-a dat ordin subordonatului Marinel să iasă și să se contrazică singur în public.

Fapul că miniștri vin la Arad și realizează mai multe investiții decât administrația Cionca îl deranjează pe cel mai slab președinte din istoria CJA, care ar trebui să fie deranjat de propria incompetență. Vizita ministrului Sănătății aduce 10 milioane de lei pentru dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din județ, inclusiv a celui județean, aflat în subordinea CJA, dar și viitorului spital de la Lipova, care e construit cu fonduri guvernamentale, Sorina Pintea verificând stadiul lucrărilor.

Ministrul Transporturilor a venit să vadă stadiul lucrărilor la al doilea pasaj de pe centură, executat tot cu fonduri guvernamentale, dar și să afle de ce nu pot fi operate cursele Tarom pe Aeroportul Arad, aflat în subordinea lui Cionca.

De asemenea, în cadrul întâlnirii, ministrul Transporturilor a dat curs la o solicitare pe care i-am formulat-o recent, pe linie oficială, legată de trecerile de cale ferată de la Zimandul Nou și Chișineu Criș. Ministrul a dat asigurări, în mod public, că ministerul va finanța reabilitarea infrastructurii, complet depășită și care crează problemele de aglomerări rutiere pe care le cunoaștem cu toții.

Luna trecută, a fost la Arad ministrul Dezvoltării, vicepremierul Daniel Suciu, care a semnat predarea noului bazin de polo către Primăria Arad, o investiție realizată din fonduri guvernamentale. De asemenea, vicepremierul a discutat cu primarii din județ despre proiectele PNDL, Aradul primind o finanțare în valoare de peste 600 de milioane de lei de la govern pe această zonă, printre proiecte aflându-se și cele ale CJA, cum ar fi drumuri județene, secția de oncologiei sau un nou spital la Căpâlnaș. La eveniment a fost și șeful lui Marinel Cionca, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, municipiul beneficiind de peste 30 de milioane de lei, prin PNDL, pentru reabilitarea colegiilor Elena Ghiba Birta și Economic.

Așadar, iată beneficiile pe care aceste vizite le aduc arădenilor și de care a aflat, în sfârșit, și Marinel Cionca, politicianul incompetent pe mâna căruia a ajuns administrarea județului Arad“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Iustin Cionca: „Parada miniștrilor PSD la Arad nu ajută cu absolut nimic arădenii sau dezvoltarea județului”

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.