Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Florin Tripa: „Iustin Cionca îşi face campanie pe spatele unor arădeni loviţi de necaz”

Deputatul PSD Arad Florin Tripa se arată revoltat pe modul în care preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, îşi face campanie în scopul obţinerii unor voturi.

Parlamentarul arădean afirmă că realizările cu care Cionca s-ar putea lăuda sunt inexistente, motiv pentru care se foloseşte de nenorocirile arădenilor, care au avut de suferit în urma vijeliei de la jumătatea lunii septembrie.

„Iustin Cionca este cel mai slab preşedinte din istoria Consiliului Judeţean Arad. Acest lucru nu este negat nici măcar de colegii lui de partid. Cionca şi echipa PNL din fruntea Consiliului Judeţean Arad nu au nicio realizare importantă cu care să se poată lăuda, deşi gestionează problemele judeţului de mai bine de un an de zile.

O secţie a Spitalului Judeţean Arad, instituţie subordonată CJA – este reabilitată de voluntari. Gropile din drumul judeţean care face legătura dintre Iratoşu şi Dorobanţi sunt plombate de alţi voluntari.

Același Consiliu județean condus de Cionca nu e în stare nici să organizeze licitațiile pentru drumurile care vor fi reabilitate cu banii de la Guvern. Neavând nicio realizare notabilă, președintele CJA se caţără efectiv pe suferinţa arădenilor ce au avut de pătimit în urma vijeliei din 17 septembrie.

Cionca a ieşit în public şi a susţinut că CJA va solicita Guvernului României să aloce noi fonduri pentru cei afectaţi de vijelie. De fapt, Consiliul Judeţean Arad nu are nicio atribuţie în acest sens, ci doar Prefectura.

În urmă cu câteva săptămâni, la o primă evaluare făcută de autorităţile din Arad, la câteva zile după vijelie, Prefectura a transmis Guvernului României o solicitare referitoare la banii necesari pentru recuperarea pagubelor.

Guvernul României a şi alocat din Fondul de Intervenţie suma de aproximativ cinci milioane de lei judeţului nostru. Acest lucru nu are nico legătură cu CJA. Instituţia condusă de Iustin Cioncanu are niciun merit, indiferent dacă vin sau nu vin banii de la Guvernul României.

Ceea ce face Iustin Cionca este doar o tentativă de acaparare a unui capital electoral nemeritat. Cel mai probabil, la fel va proceda şi în anii următori.

Fără realizări notabile, Cionca va face tot posibilul să pozeze în mare luptător pentru nevoile arădenilor, lăudându-se cu activitatea parlamentarilor, guvernului, prefectului, primarilor și așa mai departe”, a spus Florin Tripa, deputat PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Consiliul Judeţean continuă să pretindă Guvernului respect faţă de arădeni

Deputatul Florin Tripa acuză Consiliul Judeţean că nu are atribuţii în solicitarea despăgubirilor pentru arădenii afectaţi de urgia din 17 septembrie. De asemenea, într-un comunicat de presă de astăzi  reproşează preşedintelui Consiliului Judeţean Arad că a cerut în repetate rânduri Guvernului despăgubirea justă a arădenilor.

Conform Legii 215/2001, Consiliul Judeţean are atribuţii privind gestionarea patrimoniului judeţului. Preşedintele Consiliului Judeţean are obligaţia, morală şi legală, să reacţioneze la orice acţiune care lezează patrimoniul sau interesul legitim al arădenilor, respectiv să facă toate demersurile pentru promovarea intereselor arădenilor, indiferent de considerentele de ordin politic sau agenda altor instituţii ori parlamentari.

Vă reamintim că judeţul Arad şi judeţul Timiş au suferit cele mai importante pagube, dar la despăgubiri au primit, împreună, mai puţin decât judeţul Maramureş! De aceea, preşedintele Consiliului Judeţean Iustin Cionca a insistat, în scris, la premierul Tudose să aloce arădenilor banii care li se cuvin. Iustin Cionca s-a adresat şi preşedintelui Iohannis pentru ca rateurile ENEL să fie luate în discuţie în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.

Considerăm că solicitarea respectării drepturilor arădenilor de către Guvern nu reprezintă un capital de imagine, ci un demers instituţional corect şi necesar. Problemele cetăţenilor nu trebuie politizate şi asigurăm persoanele fizice şi instituţiile afectate de evenimentele din 17 septembrie că preşedintele Consiliului Judeţean, conducerea şi aparatul tehnic al Consiliului Judeţean vor continua să facă demersuri pentru despăgubirea lor corectă!

Direcţia Comunicare şi Strategii

Consiliul Judeţean Arad

UPDATE 2

În virtutea corectei informări a opiniei publice, urmare a afirmaţiilor şi insinuărilor făcute de deputatul Florin Tripa, Direcţia Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean Arad precizează că achiziţia pentru serviciile de deszăpezire se realizează cu respectarea strictă a prevederilor legale.

Indiferent de declaraţiile politice ale deputatului Tripa, Consiliul Judeţean Arad nu va încălca legislaţia în vigoare.

Reţinem din afirmaţiile deputatului Florin Tripa suspiciunea exprimată în mod repetat că în caietul de sarcini se prevede o capacitate a utilajelor de deszăpezire de nouă metri cubi material antiderapant.

Bazele de aprovizionare sunt astfel amplasate, ca distanţă, încât acoperirea întregului judeţ, pe toate cele cinci sectoare, să fie cât mai eficientă. Având în vedere experienţa anilor precedenţi, capacitatea de 9 metri cubi a fost calculată ca raport dintre distanţa de la bază la capătul traseului şi cantitatea de material antiderapant necesară acoperirii acestei distanţe. Capacitate de nouă metri cubi solicitată în caietul de sarcini se încadrează în normele legale invocate, adică «minim şase metri cubi».

Consiliul Judeţean se pregăteşte pentru lucrările de deszăpezire, ca drumurile judeţene din Arad să fie practicabile în perioada iernii. Licitaţia se realizează transparent, cu respectarea legii. Ca o precizare de nuanţă, Consiliul Judeţean asigură întreţinerea (implicit şi deszăpezirea) drumurilor judeţene, nu a „drumurilor judeţului”, care sunt de mai multe categorii – naţionale, judeţene, municipale, orăşeneşti, comunale şi agricole. Facem această precizare şi pentru opinia publică dar şi pentru oficialii care încă fac o confuzie între „drumurile judeţului” şi drumurile judeţene, deşi regimul lor este reglementat de câţiva zeci de ani.

În ce priveşte afirmaţia domnului deputat Florin Tripa, că o firmă de lenjerie intimă sau de geamuri termopan ar putea participa la deszăpezirea judeţului Arad, facem precizarea că orice societate comercială care se înscrie la licitaţie prin SEAP în judeţul nostru trebuie să aibă în obiectul de activitate prestaţia ofertată şi să respecte legislaţia în vigoare.

Direcţia Comunicare şi Strategii

Consiliul Judeţean Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.