Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „Iustin Cionca îşi bate joc de mii de arădeni, lăsați fără apă potabilă”

Deputatul PSD Florin Tripa trage un nou semnal de alarmă în ceea ce priveşte problemele de alimentare cu apă în comunele arădene Almaş, Dieci şi Gurahonţ.

Parlamentarul arădean aduce critici argumantate la adresa preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, dar şi a conducereii Companiei de Apă Arad, instituţie subordonată CJA.

„Situaţia este una alarmantă. Oamenii din Almaş, Dieci şi Gurahonţ sunt serios afectaţi de lipsa apei potabile în foarte multe zone, din pricina subdimensionării puţurilor. Reţeaua nu face faţă solicitărilor, iar circumstanţele sunt cât se poate de critice.

În consecinţă, am anunţat Prefectura Arad cu privire la această situaţie şi ca urmare a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Sunt mii de oameni afectaţi de incompetenţa celor care conduc judeţul şi Compania de Apă Arad. Iustin Cionca merge prin zonă în campaniile electorale pentru a cere votul oamenilor, însă acum, când aceştia au probleme serioase, nu mişcă un deget pentru a veni în sprijinul lor.

Am mai atras atenţia asupra acestor probleme, care mi-au fost semnalate acum câteva săptămâni de locuitorii comunei Almaş, însă apelul meu, adresat celor care au puterea de decizie, a rămas fără răspuns. Nu este posibil ca aproximativ 7.000 de oameni să fie afectaţi de incompetenţa  acestor factori de decizie, iar ei să stea cu mâinile încrucişate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad ne-a arătat, în ultimele zile, că are preocupări mult mai importante decât cele ale localnicilor din Almaş, Dieci şi Gurahonţ: merge de braţ cu Ludovic Orban, la diferite chermeze şi petreceri. Uită, însă, de cei care au cu adevărat probleme şi lasă totul în voia sorţii. Din păcate, mă văd nevoit să fac un nou apel la factorii de răspundere pentru a nu-i uita pe locuitorii celor trei comune arădene.

Bătaia de joc la adresa oamenilor trebuie să înceteze şi în cel mai scurt timp să se găsească soluţii pentru a se rezolva aceste probleme”, spune Florin Tripa, deputat PSD.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Iustin Cionca: „În loc să îl plimbe pe Fuego prin Almaş, Tripa trebuia să plimbe un ministru PSD și rezolva problemele oamenilor!”

PSD a tăiat de la finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) proiectele de apă-canal în comunele Brazii, Dieci, Petriș, Șilindia.

Dacă pentru aceste comune s-ar fi aprobat investițiile, deputatul PSD Florin Tripa ieșea imediat să anunțe o mare victorie a Guvernului. Așa, același Tripa declară că problemele de apă și canalizare din județ sunt o rușine… a Consiliului Județean – spune președintele CJA, Iustin Cionca.

„Deputatul Tripa nu reprezintă interesele arădenilor, ci ale baronilor pesediști, atunci când aruncă vina în stânga și în dreapta, în disperarea de a salva imaginea guvernului PSD. Ne reproșează situația de la Almaș, unde apa este responsabilitatea administrației locale, dar conducerea Consiliului Judeţean a preluat nemulțumirile cetățenilor.

Am facilitat o întâlnire cu Compania de Apă pentru găsirea unei soluții de criză care rezolvă parțial problema. Pentru rezolvarea definitivă a situației ar fi nevoie de o investiție uriașă, care depășește puterea comunei Almaș și durează mulți ani. Aici ar fi putut interveni Florin Tripa, dar nu l-a interesat!

Putea obține urgent finanțare pentru apa de la Almaș prin PNDL, însă a întors spatele și Almașului, și celorlalte comune, Brazii, Dieci, Petriș, Șilindia, pe care PSD le-a eliminat fără remușcări de la finanțarea lucrărilor la rețeaua de apă și canal!

Dacă în loc să umble la braţ cu Fuego prin Almaş, ar fi umblat la braţ cu un ministru PSD de resort și era convingător, poate Tripa chiar găsea o soluție de finanțare mai rapidă, prin PNDL, oamenii aveau apă în scurt timp, nu circ electoral pesedist inutil. Dar la ce să se fi așteptat de la Tripa cei din Almaș, când PSD nu le-a finanțat nici pasarela pietonală din satul Joia Mare, deși exista un proiect depus la Ministerul Dezvoltării de primarul ALDE, Aurel Ginu Costea?!

Și acel proiect a fost tăiat de Ministerul Dezvoltării condus de partidul lui Florin Tripa. Nu l-am auzit pe Tripa strigând că Sevil Shhaideh este incompetentă sau că Guvernul PSD își bate joc de Arad! A tăcut, a socotit că e mai important să se construiască stadionul lui Dragnea, în Teleorman, decât rețeaua de apă în județul Arad!

Suntem de acord într-un singur punct: «Bătaia de joc la adresa oamenilor trebuie să înceteze», iar Tripa să pună osul la treabă pentru arădeni! Să înţeleagă că el nu este băgător de seamă, ci parlamentarul Puterii care decide cui se alocă banii în România pe criterii politice, cine primește un stadion în locul apei celuilalt”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.