Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „Iustin Cionca dovedeşte, din nou, că este cel mai slab preşedinte pe care l-a avut CJ Arad”

Deputatul PSD Arad Florin Tripa afirmă că actualul şef al Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, dovedeşte, din nou, că este cel mai slab preşedinte pe care l-a avut instituţia.

Reacţia parlamentarului arădean vine ca urmare a unei erori comise de Cionca. Acesta din urmă a spus că va solicita Guvernului României ca luni dimineaţă să îi despăgubească pe cei care au avut de suferit de pe urma vijeliei de duminică după-amiaza, deşi nu exista la acel moment o situaţie centralizată a pagubelor.

„Domnul Cionca dovedeşte că nu cunoaşte administraţie, că nu are habar de paşii care trebuie urmaţi în asemenea situaţii. Nu ai cum să soliciţi, luni dimineaţa, despăgubiri, atât timp cât nu există încă întocmit un inventar al pagubelor produse duminică seara.

Primul pas este ca autorităţile locale să aibă o situaţie a acestor distrugeri. Întrucât încă mai trebuie intervenit în diferite locuri, această inventariere nu a fost finalizată în toate localităţile afectate. Apoi, aceste date se centralizează la nivelul Prefecturii judeţului şi abia apoi se trimit mai departe la Bucureşti.

Nu doar judeţul Arad a fost afectat de această vijelie, ci şi alte judeţe învecinate. Va exista, la nivel naţional, o autoritate care va cuantifica măsura pagubelor şi abia apoi putem vorbi despre despăgubiri. Domnul Cionca a vrut ca despăgubirile să fie primite înainte de evaluarea pagubelor, ceea ce este imposibil.

Faptul că Iustin Cionca este cel mai slab preşedinte din istoria Consiliului Judeţean Arad, nu mai miră pe nimeni, însă ieşirile lui induc în eroare opinia publică. Domnul Cionca are  păreri personale despre anumite proceduri şi chiar crede că aceste opinii ţin loc de lege.

Este şi normal ca pagubele produse de această vijelie să fie suportate de la nivel central, însă nu poţi obţine anumite despăgubiri înainte ca pagubele să fie evaluate. Atât eu, cât şi colegii mei parlamentari ai PSD Arad vom susţine ca persoanele care au avut de suferit să fie despăgubite”, a spus Florin Tripa, deputat PSD Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Iustin Cionca: Tripa nu pricepe nici că arădenii trebuie despăgubiți rapid pentru pagubele de duminică

„Dacă PSD are un ministru al Educației cu grave probleme gramaticale, e aproape firesc că îl are și pe deputatul Tripa, cu dificultăți reale de înțelegere și interpretare a unui text simplu.

Am spus ieri că voi solicita luni premierului despăgubirea arădenilor care au avut de suferit în urma fenomenelor meteo extreme de duminică. Tripa, care văd că nu pricepe un text banal, de câteva rânduri, mă acuză de inducerea în eroare a opiniei publice și ne transmite că și alte județe au fost afectate.

Deci trebuie să stăm la coadă pentru banii Guvernului?! Cred că nu ar surprinde pe nimeni ca PSD să înceapă să despăgubească județul Teleorman pentru pagubele suferite de arădeni, nici măcar pe deputatul Tripa, care în această situație nu ar mai avea curajul să obiecteze, așa cum nu a obiectat nici în alte cazuri în care Guvernul a dirijat banii arădenilor spre baronii PSD.

Politizarea acestui subiect de către parlamentarul PSD de Arad este indecentă și imorală! Arădenii așteaptă de la parlamentari să le apere interesele și să îi reprezinte. Dar ce așteptări poți avea de la Tripa?

Astăzi am transmis premierului Mihai Tudose solicitarea de a include județul Arad pe lista județelor calamitate de fenomenul meteo extrem de duminică. Într-o altă adresă am solicitat ministrului de Interne Carmen Dan deblocarea posturilor pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență și completarea organigramei cu numărul necesar de angajați. Consiliul Județean pledează pentru interesul arădenilor, chiar dacă asta îl deranjează pe deputatul Tripa” – se arată într-o declarație de presă a președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.