Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: Guvernul României alocă zeci de milioane de lei pentru județul Arad, prin CNI

Guvernul României a finanțat, în perioada 2016-2018, mai multe proiecte din județul Arad, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.

Totalul sumelor alocate depășește 60 de milioane de lei, principalul obiectiv finalizat fiind noul bazin de polo din municipiul Arad.

„Dacă vom aduna sumele alocate de Guvernul României în ultimii doi ani, pe diferite programe, vom constata că niciodată în istoria postdecembristă Aradul nu a avut parte de o asemenea finanțare de la centru. Avem diferite programe, în special PNDL, prin care s-au alocat peste 600 de milioane de lei, bani care au ajutat comunitățile să se dezvolte. În ultimii doi ani, s-au construit școli, grădinițe, cămine culturale, s-au extins rețele de apă și canalizare, s-au asfaltat străzi și drumuri, în zeci de comune și orașe din județul Arad, totul cu bani alocați de Guvernul României.

Ceea ce arată cât de mincinoasă este propaganda liberală, cât de mincinoști sunt cei de la PNL care conduc, prost din păcate, destinele acestui județ.

Avem zeci de milioane de lei alocate în ultimii doi ani de către Compania Națională de Investiții. În Arad, cu banii CNI, s-a finalizat noul bazin de polo, pe care primarul Gheorghe Falcă refuză să-l dea spre folosință arădenilor, deși s-au investit peste 23 de milioane de lei, din fonduri guvernamentale. Tot prin CNI, la Lipova se construiește un nou stadion, în valoare de peste 4 milioane de lei, dar și cel mai modern spital din județ, care va deservi Valea Mureșului, adică peste 60.000 de cetățeni, investiția ridicându-se la 17 milioane de lei.

În perioada 2016-2018, au fost finalizate sau sunt în curs de finalizare și alte obiective din județ, prin CNI: reabilitarea unor așezăminte culturale din Cuvin, Lipova, Adea, Sântana sau Pâncota, reabilitarea clădirii Tribunalului Arad, construcția de săli de sport în Șiria și Șimand sau podul peste DC 11, în satul Botfei. Și alte proiecte sunt pe lista sinteză la CNI și vor fi primi finanțare în 2019.

Iată, așadar, că lucrurile stau cu totul altfel față de ceea ce susțin liberalii Falcă, Cionca, Bîlcea și alții din jurul lor. Guvernul României sprijină județul Arad, finanțează proiectele comunităților locale din județ și alocă Aradului mai mulți bani decât oricare alt guvern din 1990 până în prezent.

Îi provoc pe domnii de la PNL să iasă public și să prezinte ce fonduri a primit Aradul din partea Guvernului României, când am avut guvernări de dreapta și să facem o comparație cu sumele alocate în ultimii doi ani“, spune deputatul Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

PNL: PSD Arad stă prost și cu matematica – Guvernul nu a dat bani Aradului, ci i-a luat!

PSD stă prost nu numai cu gramatica, stă prost și cu matematica! Așa se explică și calculul strâmb al deputatului Florin Tripa, care în anul în care Guvernul a confiscat de la arădeni 45 de milioane de euro, a ajuns la concluzia că niciodată Guvernul României nu a dat Aradului atât de mulți bani.

Este adevărat, doar că nu i-a dat, ci i-a luat, exact ca la replicile de la „Radio Erevan”, de unde pesediștii se pare că și-au format cultura generală.

Deputatul Tripa încearcă să îi tragă pe sfoară pe arădeni, prezentând ca adevărate niște afirmații false. Numai că arădenii s-au convins demult că PSD este preocupat să scape hoții și corupții de închisoare, să ia banii de la județele din vestul României și să îi pompeze în ajutoare sociale și pensii speciale, în salariile și indemnizațiile parlamentarilor ca Tripa, care execută orbește ordinele lui Liviu Dragnea.

Anul 2018 este cel mai rușinos an al PSD și al României, după Revoluție, din cauza unei guvernări proaste, a unor miniștri marionetă și a unor parlamentari pesediști nepricepuți care au făcut scut în jurul infractorilor și ai șefilor PSD urmăriți ori condamnați penal. Și nicio declarație politică mincinoasă, nicio aiureală despre pomenile electorale ale PSD nu îi convinge pe arădeni că PSD nu este o catastrofă!

În final, o remarcă pentru deputatul Florin Tripa: arădenii nu stau la mila Guvernului, fiindcă sunt oameni harnici și capabili; sunt oameni care nu înghit „găluștile” disperaților din PSD care încearcă să își acopere mizeriile cu minciuni de prost gust!

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.