Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: „Falcă, Cionca și Bîlcea sunt vinovați de scandalul gunoaielor, nu primarii din județ“

În plin scandal al gunoaielor, liberalii arădeni au convocat o ședință a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor Județul Arad, anunțând prin vocea președintelui asociației, Sergiu Bîlcea, că se dorește rezilierea contractului cu RETIM.

În realitate, ședința respectivă a fost organizată pentru ca principalii vinovați de criza gunoaielor, Gheorghe Falcă, Sergiu Bîlcea și Iustin Cionca, să mute responsabilitatea dezastrului pe umerii primarilor din județ.

„După ce au îngropat municipiul și o parte din județ în gunoaie, liberalii arădeni fug acum de răspundere, după cum le este obiceiul, și încearcă să mute responsabilitatea pe umerii primarilor din județ, care nu au nicio vină în tot acest scandal. Falcă, Cionca și Bîlcea au organizat luni acea mascaradă la ADI Deșeuri, obligând practic primarii din județ să voteze pentru menținerea contractului cu RETIM, sub amenințarea că vor rămâne cu gunoiul pe străzi și, mai mult, că vor trebui să acopere din banii oamenilor suma de 30 de milioane de euro, care ar trebui returnate Uniunii Europene.

După ce i-au mințit și șantajat pe primarii din județ, trio-ul care a îngropat Aradul în gunoaie, Falcă-Cionca-Bîlcea, a ieșit public să arate cu degetul spre primari, anunțând că aceștia sunt mulțumiți de activitatea Retim și că doresc să continue colaborarea. Nu mai încercați să dați vina pe primari pentru afacerile voastre murdare, domnilor Falcă, Cionca și Bîlcea.

Nu primarii au organizat licitația care i-a dat câștigători pe cei de la RETIM, ci ADI Deșeuri, condusă de Sergiu Bîlcea, președinte, și Gheorghe Falcă, acționar principal. Nu primarii au semnat cu surle și trâmbițe contractul cu Retim, ci Bîlcea și Cionca, cei care s-au bătut cu cărămida în piept, la ora respectivă, cât sunt de competenți, ca în cele din urmă să se demonstreze ceea ce știam de multă vreme, că avem cea mai incompetentă conducere din istoria Consiliului Județean Arad.

Nu primarii din județ sunt vinovați că nu sunteți în stare să-i obligați pe cei de la Retim să-și facă datoria, nu primarii sunt vinovați că ați făcut modificări la contract în defavoarea cetățenilor și pentru binele firmei RETIM, că ați schimbat prețurile, că ați obligat oamenii să parcurgă kilometri întregi cu pubelele prin oraș.

Gheorghe Falcă crede că fuga de la ședințele ADI Deșeuri sau băgatul capului în nisip, după metoda struțului, îl vor scăpa de vina principală pe care o poartă în tot acest scandal. La fel cum Bîlcea sau Cionca au impresia că dând vina pe primarii de comune și orașe lumea va uita că ei sunt cei care au batjocorit zeci de mii de arădeni.

Nu vă mai ascundeți, domnilor Gheorghe Falcă, Marinel Cionca și Sergiu Bîlcea. Fiți bărbați responsabili și prezentați-vă de urgență demisia pentru haosul pe care l-ați creat în ultima lună în județul Arad“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.