Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: Conducerea Enel nu a învăţat nimic din exemplele tragice din trecut

Deputatul PSD Florin Tripa somează conducerea companiei Enel să intervină cu toate capacităţile de operare disponibile pentru remedierea situaţiei limită în care se găsesc, încă, peste 30 de localităţi din judeţul Arad.

În urma ninsorilor abundente din ultimele zile cabluri și stâlpi de electricitate au fost doborâți la pământ și au făcut ca zeci de mii de oameni să nu aibă, nici măcar luni, energie electrică. Asta înseamnă și lipsă de căldură sau apă caldă pentru cei care au centrale.

„Am avut nenumărate discuţii cu primarii unor localităţi din judeţul Arad care se confruntă cu asemenea situaţii pe plan local şi care sunt profund nemulţumiţi şi îngrijoraţi. Pe de o parte de slaba reacţie şi capacitate de intervenţie a Enel cât şi de faptul că cei din conducerea companiei nu s-au ţinut de cuvânt şi nu au creat acele call centere cum am convenit la întâlnirile avute după furtuna teribilă din 2017.

Am atras atunci atenţia, inclusiv în Parlamentul României, că nepăsarea Enel poate genera o problemă de siguranţă naţională. Şi iată că, din păcate, astfel se şi întâmplă.

Am solicitat atunci imperativ instituțiilor abilitate, Ministerul Energiei, Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Societatea de Administrare a Participațiilor în Energie să intervină și să verifice situația de la ENEL.

Promisiunile celor aflaţi la conducerea companiei au rămas vorbe deşarte, în condiţiile în care duminică 10.802 clienți din judeţul Arad nu aveau curent electric.

În goana după profit, cetăţenii au ajuns pe ultimul loc, deşi societatea din România aduce câştiguri financiare importante societății mamă din Italia.

Totul se întâmplă pe fondul problemelor majore interne pe care le-am sesizat în cel mai înalt for al ţării, plecarea specialiştilor din firmă care nu au mai fost înlocuiţi, lipsa cvasi totală a investiţiilor în reţea şi falimentarea societăţii de mentenanţă şi nu în ultimul rând lipsa de respect faţă de clienţi, de beneficiarii serviciilor în sine.  Domnilor de la Enel, vă somez în ceasul al doisprezecelea, vă rog să vă faceţi treaba pe linie de service şi să interveniţi cu toate capacităţile operative disponibile”, spune deputatul PSD Florin Tripa

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.