Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 2 Florin Tripa: „Aradul pierde zeci de milioane de lei din cauza incompetenței șefilor CJA“

Conducerea Consiliului Județean Arad pune în pericol o finanțare de peste 30 de milioane de lei, bani alocați prin PNDL pentru reabilitarea drumului Nădab – Seleuș.

Din motive necunoscute, Marinel Cionca a renunțat la această finanțare guvernamentală, proiectul fiind depus acum pe fonduri europene. Este un gest inconștient al conducerii CJA, care poate lăsa Aradul fără 32 de milioane de lei.

„Marinel Cionca ne arată încă o dată de ce este supranumit cel mai slab președinte din istoria CJA. La un an și jumătate de la aprobarea a peste 150 de milioane de lei, din fonduri guvernamentale, pentru reabilitarea a trei drumuri județene, CJA nu a fost în stare să dea drumul la lucrări, ba mai mult, acum ne anunță că renunță la unul dintre proiecte, drumul Nădab – Seleuș, și încearcă să obțină finanțare europeană.

Cât de inconștienți pot fi acești liberali care își bat joc de județul Arad de mai bine de 14 ani și care joacă alba-neagra cu finanțările guvernamentale și europene, cu proiectele extrem de importante pentru județul Arad? Cum să renunți la un proiect deja finanțat prin PNDL, când ai semnat și contractul de finanțare și nu ai altceva de făcut decât să te apuci de lucru? De ce să cauți finanțare pe fonduri europene, când tu ai deja acei bani aprobați și puteai depune un alt proiect ca să obții bani de la UE?

Marinel Cionca și marele vizionar Falcă se tot plâng că nu au destui bani la buget, mint arădenii că guvernul le ia din bani, dar ei dau cu piciorul la 32 de milioane de lei, din motive greu de înțeles, care probabil nu au nicio legătură cu logica.

Această nouă ispravă a liberalilor din fruntea CJA ne arată haosul care domnește în instituția care ar trebui să administreze județul, ne arată încă o dată incompetența domnului Marinel Cionca și a echipei care îl înconjoară“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Sergiu Bîlcea: „Habarnistul deputat Tripa nu ştie de ce este bine să accesăm fonduri europene”

Deputatul PSD Florin Tripa a reuşit să coboare şi mai mult ştacheta incompetenţei. Parlamentarul PSD acuză conducerea Consiliului Județean Arad că pune în pericol o finanțare de peste 30 de milioane de lei, prin mutarea finanţării pentru reabilitarea drumului Nădab-Seleuș de pe programul PNDL pe fonduri europene.

„Deputatul Florin Tripa este rupt de realitate. Îl anunţăm pe această cale că nu este niciun risc, am semnat de mult timp finanţarea drumului prin POR, este foarte rău că un deputat de Arad nu ştie acest lucru. Nu căutăm finanţare, o avem deja. Este trist că habarnistul deputat Tripa nu ştie de ce este bine să accesezi fonduri europene. Cele 32 de milioane de lei de care vorbeşte parlamentarul incompetent sunt câştigate de arădeni, nu pierdute.

În timp ce toată lumea încearcă să acceseze bani europeni şi să dirijeze banii guvernamentali şi ai autorităţilor locale spre alte proiecte, deputatul PSD Tripa se miră. Aradul are proiecte şi are capacitatea să atragă fonduri europene mai mult decât alte judeţe. Aşa se explică mutarea proiectului pe fonduri europene.

M-aş fi aşteptat ca deputatul Tripa să intervină eventual la Guvern să orienteze banii pe care noi îi economisim spre alte proiecte ale Aradului.

Dacă deputatul Tripa a tot spus de multe ori că nu înţelege de ce luăm fonduri europene îi explicăm foarte clar: folosim fondurile europene pentru acest drum iar banii economisiţi, dacă nu îi fură PSD cu complicitatea parlamentarilor de Arad, îi putem duce spre alte proiecte ale Aradului. Îl aşteptăm pe domnul Tripa, dacă este interesat de proiectele Aradului, să ne contacteze şi să îi explicăm cu mare răbdare cum se pot face investiţii şi cu ce poate să ajute Aradul, aşa poate evita să se facă de râs în faţa arădenilor”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

UPDATE 2

Consiliul Județean Arad s-a sesizat în urma declarației deputatului PSD de Arad, Florin Tripa, care susținea că România a intrat în procedură de infringement din cauza Consiliului Județean Arad, pentru un proiect european nefinalizat de Compania de Apă, din subordinea CJ Arad.

Având în vedere gravitatea afirmației, președintele Consiliului Județean Arad, dl. Iustin Cionca, a convocat o ședință cu conducerea Companiei de Apă și aparatul de specialitate al Consiliului Județean, pentru verificarea declarațiilor deputatului Tripa.

„Declarațiile domnului deputat sunt de genul Radio Erevan, adică exact pe dos față de realitate: Aradul nu a pierdut un proiect de aprox. 85 de milioane de euro, ci l-a câștigat și l-a implementat cu succes. Considerăm că invectivele pe care le folosește Florin Tripa la adresa celor care muncesc pentru proiectele importante ale județului Arad, „incompetență”, „inconștiență”, „lipsă de bun simț” nu se potrivesc celor care aduc bani în județul Arad, să compenseze faptul că parlamentarii PSD au votat pentru tăierea bugetului județului nostru.

În urma discuțiilor, s-a constatat că, din nou, dl. deputat este într-o gravă eroare, iar afirmațiile pe care le transmite în spațiul public sunt neadevărate. Nu numai că încurcă județele (nu județul Arad este cel care nu și-a îndeplinit angajamentele asumate în proiectele POS-Mediu, așa cum susține dl. Tripa!), dar nu este informat nici despre situația marilor proiecte ale Aradului, pe care îl reprezintă în Parlamentul României”, precizează președintele Consiliului Județean Arad.

Pentru corecta informare a publicului arădean, față de declarațiile deputatului în cauză, facem următoarele precizări:

Proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad a fost implementat de către Compania de Apă Arad pe raza a 8 oraşe, 5 comune şi 3 sate din judeţ, pe o perioadă de 6 ani, beneficiind de finanţare din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu” 2007-2013.

Finanţarea a fost acordată în 20 mai 2010, odată cu semnarea, la Arad, a Contactului de Finanţare nr. 101709, care, de altfel, a fost şi primul contract de finanţare semnat pentru zona de vest a ţării în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu. Contractul a fost semnat între Ministerul Mediului şi Pădurilor şi Compania de Apă Arad S.A.

Valoarea totală eligibilă s-a ridicat la 328.035.208 LEI (fără TVA).

Localitățile vizate de Directiva 91/271/CEE, sunt aglomerările cu peste 10.000 de locuitori echivalenți, adică : Arad, Sântana, Lipova și Pecica.

În urma implementării proiectului,  toate aceste localități beneficiază de rețele de canalizare conforme pentru colectare ape uzate și, de asemenea, de stații de epurare  conforme.

La întrunirea organizată de Ministerul Dezvoltării, Ministerul Apelor și Ministerul Fondurilor Europene, miercuri, 14 noiembrie 2018, Compania de Apă Arad a fost reprezentată de Șef Departament, ec. Gheorghe Ardelean.  Consiliul Județean Arad nu a fost invitat la această întâlnire, probabil tocmai datorită faptului că suntem printre județele care au implementat cu succes proiectul în cauză.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.