Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa acuză conducerea CJ Arad de incompetență. „Trebuie să demisioneze“

Deputatul PSD Arad Florin Tripa solicită demisia întregii conduceri a Consiliului Judeţean Arad, pe care o acuză de „incompetenţă“.

Parlamentarul arădean susține că instituţia condusă de liberalii Iustin Cionca, Sergiu Bîlcea şi Claudia Boghicevici nu a depus la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) nicio documentaţie pentru proiectele de drumuri şi spitale finanţate din banii guvernului.

„Am fost prezent la Ministerul Dezvoltării pentru a vedea care este stadiul proiectelor depuse de autorităţile din judeţul Arad. Mi-am propus să ajut autorităţile, dacă este cazul, cu aceste proiecte finanţate de Guvern. Am fost total surprins să aflu că la Registratura Ministerului Dezvoltării nu există nicio documentaţie transmisă de către Consiliul Judeţean Arad, în ultimele săptămâni, deşi mai multe proiecte au primit finanţare din partea Guvernului României.

Noi, parlamentarii social-democraţi arădeni am făcut tot posibilul pentru a atrage fonduri guvernamentale spre Arad. Peste 120 de proiecte din întreg judeţul au primit finanţare de la Guvernul României prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) suma totală fiind de 644 de milioane de lei. Printre proiecte se află trei drumuri judeţene ce vor fi modernizate, reţele de apă, relete de canalizare, mai multe unităţi de învăţământ dar şi două unităţi spitaliceşti“, a declarat Florin Tripa.

Deputatul social-democrat a mai afirmat că CJ Arad trebuia să trimită, până pe 30 octombrie, documentaţiile pentru proiectele depuse de această instituţie.

„Reprezentanţii PSD şi ALDE din CJA au şi votat pentru aceste studii, însă ceea ce a făcut CJA, sau mai bine spus nu a făcut m-a şocat. Mă refer la faptul că nu au depus documentaţiile pentru aceste proiecte, deşi în comunicatele de presă ale instituţiei au minţit cu nonşalanţă. Norocul este că Guvernul a prelungit acest termen pentru depunerea documentaţiilor necesare proiectelor cu încă o lună. Altfel, CJA pierdea banii ce fuseseră alocaţi pentru aceste proiecte.

Este o ruşine prestaţia conducerii CJA. De aceea le cer celor din conducere să demisioneze de urgentă din funcţii, iar consilerii să aleagă o conducere competentă care să ducă la bun sfârşit aceste proiecte importante pentru judeţul Arad. În caz contrar avem şanse spre sută la sută să pierdem aceste proiecte”, a mai declarat Florin Tripa.

UPDATE

Răzvan Cadar: „Deputatul Tripa ar fi trebuit să demisioneze când Guvernul a tăiat banii Aradului și și-a bătut joc de arădeni”

Consiliul Județean Arad a depus anul acesta proiecte în valoare de 120 de milioane de euro pentru dezvoltarea județului.

Deputatul Florin Tripa, în stilul său deja consacrat, emite un comunicat de presă gen Radio Erevan, care demonstrează din nou că încurcă borcanele cu nonșalanță.

Întâi pretinde demisia conducerii Consiliului Județean, care a solicitat finanțare națională și europeană pentru aceste proiecte de aprox. 120 de milioane de euro! Apoi vorbește despre incompetență, susținând că Aradul ar fi trebuit să depună documentația pentru proiecte pe Programul Național de Dezvoltare până în 30 octombrie, pentru ca mai jos să admită că, de fapt, Ministerul Dezvoltării a prelungit cu o lună de zile termenul de depunere a proiectelor.

Din comunicatul lui Florin Tripa nu reiese foarte clar cine este incompetent: ministerul PSD, care a prelungit termenul de depunere a proiectelor, noi, care ne încadrăm în termen, sau chiar Florin Tripa însuși, care, în termen fotbalistici vorbind, își dă singur șorț.

„Dacă la proiecte de 120 de milioane de euro cere demisia conducerii Consiliului Județean, în aceeași logică a demisiilor, mă întreb de ce mai este Florin Tripa deputat și nu și-a dat demisia în momentul în care:

– cu Tripa și echipa sa de pesediști la București, Aradul este pe ultimele locuri, 35 din 41, la sumele alocate din bugetul național de Guvernul PSD, deși suntem printre primii pe țară care contribuim la buget;

– Guvernul PSD a alocat județului nostru fonduri pentru reabilitarea a doar patru-cinci kilometri de drumuri anul acesta;

– școlile din municipiul Arad au fost tăiate de pe lista de finanțare prin PNDL, deși Guvernul PSD declarase că finanțarea școlilor este prioritară în toată țara;

– Guvernul PSD a tăiat de la finanțare patru tronsoane de drum județean prin PNDL: DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu, Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia, Târnova-Tauţ şi Gurahonţ-Dieci-Buteni;

– Guvernul PSD nu a mai cumpărat pentru Spitalul Județean aparatul RMN promis și contractat, lăsând Consiliul Județean să cumpere un RMN cu peste un milion de euro din banii arădenilor” – declară Răzvan Cadar, consilier județean PNL Arad.

Exemplele pot continua. Concluzia este însă una singură: ca parlamentar, Florin Tripa (PSD) nu are rezultate pentru arădeni și încearcă să compenseze asta cu comunicate de presă dese, dar slabe, pe măsura sa. Vorba lui Murphy i se potrivește ca o mănușă: „Când nu știi ce să faci, mergi grăbit și pari îngrijorat!”.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.