Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: „A fost finalizată licitația pentru reabilitarea Canalului Morilor“

Proiectul ce vizează decolmatarea Canalului Morilor, o investiție de 3,5 milioane de lei, ce urmează a fi realizat de Guvernul României, prin Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare (ANIF), este tot mai aproape să devină realitate.

ANIF a organizat licitația și a stabilit un câștigător, iar în perioada următoare va fi semnat contractul și vor demara efectiv lucrările.

„Printre prioritățile actualului Guvern, asumate în programul nostru electoral, se află și repunerea în funcțiune a sistemului de irigații la nivelul întregii țări, inclusiv în județul Arad. Așa cum am văzut și din bilanțul prezentat la finalul lunii august de ministrul Agriculturii, Petre Daea, în ultimii doi ani suprafața irigată a ajuns la 1 milion de hectare, față de 386 de mii de hectare cât era în 2016, în urma unor investiții masive realizate din fonduri guvernamentale.

Ministerul Agriculturii, prin ANIF, derulează o serie de proiecte în această zonă, urmând să fie investite milioane de euro pentru sistemele de irigații din județul Arad. Unul dintre cele mai importante proiecte este decolmatarea Canalului Morilor, care nu a mai fost curățat de zeci de ani și care deservește zona Văii Crișului Alb, zeci sau poate sute de agricultori urmând să beneficieze de pe urma acestei investiții, în valoare de 3,5 milioane de lei.

Conform informațiilor primite de la conducerea centrală a Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare, până la această oră a fost organizată licitația, urmând să fie semnat contractul și să se dea ordinul de începere a lucrărilor. Sper ca investiția să fie realizată într-un termen cât mai scurt, astfel încât chiar de anul viitor agricultorii din acea zonă să poată beneficia de pe urma acestui proiect“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.