Ziarul electronic al arădenilor

Florin Remețan: „PMP vrea să elimine pensiile speciale nemeritate“

Filiala Județeană Arad a Partidului Mișcarea Populară a început strângerea de semnături pentru campania națională a PMP „Pensiile speciale sunt FURT”.

Inițiativa PMP are ca scop abrogarea pensiilor speciale necontributive precum și recompensarea sacrificiului invalizilor, veteranilor, văduvelor de război și a personalului armatei participant la acțiuni miliatre curente în teatrele de operații și al urmașilor acestuia.

„Nu ni se pare corect ca personalul Curții de Conturi să aibă o pensie medie de 4570 lei, sau funcționarii publici parlamentari 3811 lei, sau personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă o pensie medie de peste 10000 lei, în comparație cu a invalizilor de război care au 259 lei pentru marii mutilați, sau 231 lei pentru cei încadrați în gradul II de invaliditate sau 196 lei pentru cei încadrați în gradul III de invaliditate, iar văduvele veteranilor de război primesc doar 80 lei.

Îndeplinirea angajamentelor asumate față de organismele internaționale de securitate (NATO și UE) a făcut ca din anul 2002 România să disloce personal militar și civil la acțiuni militare cu grad ridicat de pericol în mai multe teatre de operații. De atunci, 29 de militari români și-au pierdut viața în teatrele de operații din Afganistan și Irak și 190 de militari au fost răniți.

În prezent, sunt peste 1500 de români în teatre de operații din afara țării. Legislația în vigoare condiționează drepturile urmașilor celor decedați că la un venit mai mic de 35% din câștigul salarial mediu brut, urmând ca aceștia să beneficieze de o indemnizație lunară egală cu solda funcției de bază brută pe care cel decedat a avut-o.

Partidul nostru a demarat o acțiune menită să aducă dreptate, prin eliminarea unor privilegii nemeritate de care unii beneficiază, spunem noi, pe nedrept dar și prin onorarea cum se cuvine a celor care își riscă viața pentru a onora parteneriatele militare ale României și care se pregătesc și sunt gata oricând să-și apere Patria. Inițiativa PMP elimină condiționarea acordării indemnizației urmașilor eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații de realizarea unor venituri mai mici de 35% din câștigul salarial mediu brut.

Sursa de finanțare va fi asigurată prin abrogarea pensiilor de serviciu aflate în afara Contributivității, conform Jurisprudenței Curții Constituționale și practicii statelor NATO. Considerăm că Statul trebuie să compenseze sacrificiul invalizilor, veteranilor, văduvelor de război și personalului armatei participant la acțiuni militare curente în teatrele de operații și al urmașilor acestuia. În anul Centenarului este imperios necesar să recunoaștem rolul și locul armatei în istoria și prezentul României”, a declarat Florin Remețan, președintele PMP Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de PMP Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.