Ziarul electronic al arădenilor

Florin Didilescu, înlăturat de la conducerea Bibliotecii din Arad

Profesorul Florin Didilescu a fost schimbat din funcția de director al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” din Arad, după 16 ani de când conduce această instituție, în urma unei evaluări a managementului instituțiilor publice de cultură subordinate Consiliului Județean.

Anunțul schimbării din funcție a profesorului Didilescu și numirea unui director interimar la Biblioteca din Arad a fost făcut de Consiliul Județean, prin intermediul unui comunicat de presă, remis în cursul zilei de miercuri.

„În conformitate cu prevederile art. 32 alin.(1) lit.a) din O.U.G. nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare, contractul de management încetează în cazul în care rezultatul evaluării anuale este sub nota 7.

În perioada 09.03.2017-19.04.2017 a avut loc evaluarea managementului instituţiilor publice de cultură subordonate Consiliului Judeţean Arad. În urma evaluării  raportului de activitate întocmit de către domnul Florin Didilescu, directorul Bibliotecii Judeţene «A.D. Xenopol» Arad, şi a intervievării de către comisia de evaluare, rezultatul a fost sub nota minimă prevăzută de art. 32 alin.(1) lit.a) din O.U.G. nr.189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură, cu modificările şi completările ulterioare.

Potrivit dispoziţiilor art. 33 alin. (1) din același act normativ, în situaţiile de încetare a contractelor de management înainte de termen, preşedintele Consiliului Judeţean va desemna prin dispoziţie o persoană competentă, în maxim 5 zile de la data constatării încetării  contractului de management, care să asigure managementul instituţiei publice de cultură“, se menționează în comunicatul de presă remis de CJ Arad.

Conform sursei citate, Cristina Duma, bibliotecar angajat al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad, din aprilie 2002, a fost numită, prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Arad, începând cu data 26 aprilie, manager interimar până la organizarea concursului.

„Numirea managerului interimar al Bibliotecii Judeţene „A.D. Xenopol” Arad s-a făcut pe o perioadă de maxim 120 zile calendaristice, timp în care Consiliul Judeţean Arad va organiza concurs de proiecte de management, în condiţiile legii“, se mai menționează în comunicatul de presă.

Filolog şi profesor de limba franceză, Florin Didilescu a fost directorul Bibliotecii din Arad din anul 2001. Coordonator al mai multor proiecte internaţionale, profesorul Didilescu a participat la conferinţe, colocvii şi seminarii dedicate limbii franceze şi culturii francofone, dar şi diversităţii culturale în Europa.

În 1991, Florin Didilescu a fondat şi a devenit preşedintele AMIFRAN (Asociaţia română pentru apărarea şi ilustrarea limbii franceze), care organizează proiecte importante în domeniile: pedagogie, arte, muzeologie, media, drepturile omului, administraţia locală şi Europa de mâine.

Membru fondator al Reţelei Internaţionale a Festivalurilor de Teatru Francofon, Florin Didilescu a animat, de asemenea, proiecte şi ateliere de teatru.

În 1993, a fondat Festivalul Internaţional de Teatru „Jeunes francophones”, care a devenit cea mai importantă întâlnire teatrală francofonă din România, dedicată tinerilor.

Pentru activitatea sa, Florin Didilescu a fost numit în 2010 Cavaler al Ordinului Palmes Académiques.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.