Ziarul electronic al arădenilor

Florian Coldea, colaborator la Academia Naţională de Informaţii

Arădeanul Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, colaborează în prezent cu Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, în diferite programe de pregătire, au declarat reprezentanţii Biroului de Presă al SRI.

Coldea a fost trecut în rezervă după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă.

„Domnul general locotenent Florian Coldea este cadru militar în rezervă al Serviciului Român de Informaţii. În prezent, acesta colaborează, în temeiul prevederilor legale, cu Academia Naţională de Informaţii «Mihai Viteazul», în diferite programe de pregătire/instruire“, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Biroului de Presă al SRI.

Pe 17 ianuarie, SRI anunţa că Florian Coldea a cerut trecerea în rezervă, decizia fiind luată chiar dacă verificările demarate în urma dezvăluirilor lui Sebastian Ghiţă au arătat că nu a încălcat legea, SRI propunând repunerea în funcţie.

„Menţionăm că s-a desfăşurat o investigaţie complexă, minuţioasă, cu privire la toate afirmaţiile din mass-media din ultima perioadă, fiind analizate aspectele vizate. Persoanele verificate au oferit tot sprijinul, au prezentat documentele necesare şi au răspuns complet tuturor întrebărilor. În concluzia raportului, prezentat într-o şedinţă a Biroului Executiv al SRI, comisia specială a precizat că din activitatea domnului Coldea, supusă verificării, nu au rezultat elemente care să se constituie în încălcări ale legii sau normelor interne în vigoare.

După prezentarea raportului, Biroul Executiv a decis repunerea în funcţie a domnului general-locotenent Florian Coldea. În cadrul aceleiaşi şedinţe, Prim-adjunctul Directorului a solicitat Directorului SRI, domnul Eduard Hellvig, eliberarea din funcţie şi punerea la dispoziţia şi nevoile instituţiei, după aproape 12 ani de când exercită această funcţie. Prim-adjunctul Directorului a prezentat motive ce ţin de demnitatea şi onoarea militară şi de riscul afectării grave a activităţii instituţiei“, a transmis atunci SRI.

Florian Coldea s-a născut în 1971, în comuna arădeană Târnova, și a îndeplinit funcția de prim-adjunct al directorului Serviciului Român de Informații, începând cu data de 1 august 2005.

În anul 2008 i-a fost acordat gradul de general de brigadă, în anul 2012 a fost înaintat în gradul de general-maior, iar în anul 2014 a fost înaintat în gradul de general-locotenent.

Anterior numirii în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, a deţinut diferite funcţii de conducere în cadrul Inspectoratului pentru Prevenirea şi Combaterea Terorismului din Serviciul Român de Informaţii.

Coldea a participat la misiuni, acţiuni şi operaţiuni complexe derulate în special pe profil antiterorist, în cooperare cu parteneri străini ai SRI.

CITITI SI: SRI: „Coldea nu a încălcat legea“. Arădeanul, trecut în rezervă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.