Ziarul electronic al arădenilor

„FlorAr“. Târg de flori organizat în centrul Aradului

Prima ediție a Festivalului „FlorAr“ se va desfășura în perioada 1 – 3 iunie, în centrul Aradului, unde vor fi expuse flori, figurine realizate din flori, aranjamente florale și va fi organizat un program artistic dedicat copiilor, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului.

„Festivalul «FlorAr», organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură va aduce miresme și culori în centrul Aradului, mai precis în Piața «Avram Iancu» și pe strada Mețianu“, au anunțat organizatorii evenimentului.

Astfel, în perioada 1 – 3 iunie, petunii, trandafiri, orhidee, gerbera, crini, alstromeria, hortensii, lisianthusi vor fi folosite pentru realizarea unor figurine precum: mașini, ciobanul și oile, îngerul și leul, candelabre, pergole etc. De asemenea, în Piața „Avram Iancu“ va fi  amplasată insigna „Centenar“, care va fi confecționată din flori.

Pentru că festivalul are loc în perioada în care va fi sărbătorită Ziua Internațională a Copilului, organizatorii vor pregăti câteva figurine din flori, care vor întruchipa personaje pentru copii: minioni, iepurași, câinele astronaut, arici, îngerași. Toate acestea vor fi expuse în Piața „Avram Iancu».

De asemenea, pe strada Mețianu vor putea fi admirate aranjamente florale realizate de Adela Crișan, florar decorator din municipiul Arad.

„Tânăra a adunat o echipă din toate colțurile țării, formată din proaspeți florari decoratori care au absolvit alături de ea primul curs acreditat în acest domeniu, în cadrul Școlii Filomena Flower School de la Cluj“ au menționat organizatorii târgului.

În cele trei zile ale festivalului, în Piața „Avram Iancu» vor avea loc spectacole artistice, dedicate în special copiilor, dar și ateliere de creație, precum și parada păpușilor gigant.

„În prima zi a festivalului, cei mici și cei mari sunt invitați să-i vadă pe Marian Râlea alături de cei care au fost eroii copilăriei în show-ul TV Abracadabra. Pe scenă va urca și Andra Gogan, care a intrat în Cartea Recordurilor împreună cu fratele său, Răzvan Gogan, pentru «Cel mai lung concert live susținut de un copil» (3 ore și 20 minute – 55 melodii) și «Cele mai multe CD-uri lansate de un copil» (16 albume). În ultima zi a festivalului cei mici sunt invitați la o piesă de teatru“, au mai anunțat organizatorii.

FlorAr, 1 – 3 iunie 2018

Piața „Avram Iancu“, strada Mețianu

Vineri – 1 iunie

10.00 – 19.00 – Ateliere de creație

17.00 – 19.00 – Program artistic susținut de copiii de la mai multe grădinițe din municipiu

19.00 – Show Abracadabra

Sâmbătă – 2 iunie

10.00 – 19.00 – Ateliere de creație

17.00 – 19.00 – Spectacol susținut de elevii Școlii Populare de Artă și Palatul Copiilor

17.00 – 20.00 – Parada păpușilor gigant

20.00 – Andra Gogan – concert

Duminică – 3 iunie

10.00 – 19.00 – Ateliere de creație

17.00 -19.00 – Spectacol interactiv – școlile de dans

19.00 – 20.30 – Spectacol de teatru pentru copii.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.