Ziarul electronic al arădenilor

Firma care trebuia să deszăpezească drumurile din Arad a mai primit două amenzi

Firma responsabilă cu deszăpezirea drumurilor din municipiul Arad a mai fost amendată, marți, de două ori, pentru că nu a acționat pentru curățarea arterelor de circulație.

Aceste sancțiuni vin după ce în cursul serii de luni, firma a mai fost amendată pentru că nu a curățat drumurile din municipiu.

„Omisiunea de a-si îndeplini obligația de a asigura viabilitatea drumului prin distribuirea de material antiderapant, continuă să fie sancționată de polițiștii Biroului Rutier. Astfel, marți, au mai fost aplicate încă două sancțiuni contraventionale în valoare de 10.875 și 7.250 lei, conform prevederilor legale specificate anterior“, se menționează într-o informare a IPJ Arad.

În cursul serii de luni, polițiștii rutieri au amendat firma RER Vest Service Oradea cu suma de 3.045 de lei, pentru că nu și-a îndeplinit obligativitatea de a asigura viabilitatea drumurilor prin distribuirea de material antiderapant pe șoselele din municipiul Arad.

Primăria municipiu a transmis, marți, un comunicat de presă, menționând că „având în vedere căderile de zăpadă înregistrate luni, 26 februarie, utilajele operatorului de salubritate responsabil cu punerea în aplicare a Programului de deszăpezire a oraşului, S.C.RER Vest SA Oradea, a acţionat în jurul orei 17.00 cu 5 utilaje specializate pentru a împrăştia material antiderapant. S-a acționat pe prioritate 0 şi 1, respectiv pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii. Intervenţiile au continuat pe tot parcursul nopţii, când s-a intervenit şi pe prioritatea 2 (străzile asfaltate cu acces spre locuinţe). Având în vedere faptul că precipitaţiile au continuat, stratul de zăpada acumulat pe carosabil a ajuns la 5 cm, astfel că operatorul de salubritate a intrat într-o nouă fază a planului de intervenţie“.

„Din cauza căderilor de zăpadă la temperaturi scăzute înregistrare în cursul acestei dimineţi, începând cu ora 8 s-a impus intervenţia cu plugurile. Ordinea a fost aceeaşi: prioritatea 0 şi 1 iar în acest moment este în derulare  prioritatea 2. Pentru a degaja arterele din municipiu în cel mai scurt timp posibil s-a suplimentat cu 3 numărul  utilajelor de mare capacitate pentru intervenţie în împrăştiere material antiderapant şi în mod special la pluguit”, a declarat Ionel Ban, directorul de producție al RER.

Interventia operatorului de salubritate va continua până la finalizarea completă a acţiunii de dagajare a carosabilului, se mai menționează în comunicatul Primăriei Arad.

CITITI SI: Firma care trebuia să deszăpezească drumurile din Arad, amendată

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.