Ziarul electronic al arădenilor

Firma care lucrează la pasajul de la CET, acuzată de „tertirpuri“

Firma care a câștigat licitația pentru finalizarea pasajului rutier de pe centura municipiului Arad, din zona CET, este acuzată că tergiversează lucrările, invocând o grămadă de „tertipuri“.

Deputatul PSD Dorel Căprar spune că arădenii „puteau să aibă parte de o surpriză frumoasă, chiar de zilele orașului, dacă acest constructor ar fi tratat cu seriozitate și responsabilitate proiectul“.

„În condițiile în care pasajul de la CET este finalizat în proporție de 93%, parlamentarii PSD de Arad fac un apel la conducerea firmei ce execută lucrarea să se apuce în mod serios de lucru, să nu mai inventeze o grămadă de tertipuri sau să invoce în mod penibil lipsa banilor, pentru a întârzia recepția pasajului. De suferit au numai arădenii și este mare păcat. Arădenii puteau să aibă parte de o surpriză frumoasă, chiar de zilele orașului, dacă firma care execută lucrările pentru pasajul de pe Centura Aradului, din zona CET, ar fi tratat cu seriozitate și responsabilitate proiectul. Iată, că nu a făcut-o iar întârzierile impardonabile, tegiversările și scuzele fără temei sună clar a comandă politică din zona PDL – PNL. În fond, vorbim despre aceeași firmă de casă a liberalilor arădeni, cea care tot construiește de un secol stadionul UTA, care a ridicat pasarela peste Mureș, care a reabilitat Palatul Cultural și multe alte contracte cu dedicație din zona lui Gheorghe Falcă“, a afirmat deputatul Dorel Căprar, într-o postare pe o rețea de socializare.

Anul trecut, în luna septembrie, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timișoara a anunțat începerea lucrărilor la pasajul rutier din zona CET, urmând ca în termen de cinci luni să fie executate. Însă, ulterior au fost mai multe amânări, ultimul termen anunțat pentru finalizarea pasajului fiind august 2018.

Lucrările la acest pasaj sunt executate de o asociere formată din SC Tehnodomus SA, din Arad, SC CDP Energy SRL, din Arad, și SC Construcții Feroviare Mureș SA, din Târgu Mureș.

Valoarea contractului este de 10,7 milioane lei plus TVA.

Lucrările la acest pasaj au început în 2011, urmând să fie inaugurat în august 2012, dar au fost amânate mai mulţi ani din cauza mai multor rezilieri ale contractului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.