Ziarul electronic al arădenilor

Finanțare pentru amenajarea unei secții de Oncologie în Arad

O secție de Oncologie va fi amenjată într-o clădire situată pe strada Vicențiu Babeș din municipiul Arad, valoarea investiției fiind estimată la 12,9 milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a semnat contractul de finanţare a noii secţii de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care va fi amenajată într-o locaţie nouă.

„Investițiile în spital reprezintă prioritatea mea la Consiliul Judeţean. Ne-am îndreptat atenţia asupra modernizării unor secţii vulnerabile. Din păcate, Oncologia a ajuns să devină o secţie importantă, deoarece Aradul se află printre primele judeţe privind incidenţa cancerului, a neoplasmelor de diferite feluri. Oncologia va funcţiona într-un sediu nou, va fi o secţie spitalicească nouă, dotată şi amenajată în totalitate şi prin această  investiţie vom oferi condiţii de tratament moderne, în acest domeniu sensibil”, a afirmat Iustin Cionca.

Conform președintelui CJ Arad, valoarea a investiţiei este estimată la 12,946 milioane de lei, din care finanţarea prin PNDL este 12,454 milioane lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean este de aproximativ 492.000 lei.

Durata de realizare a investiţiei este estimată între 24 şi 36 de luni. Construcţia propusă pentru modernizare are regim de înălţime demisol + parter + etaj.

În prezent, clădirea situată pe strada Vicențiu Babeș este neutilizată şi se doreşte transformarea acesteia în unitate medicală (secţie Oncologie) cu 50 de paturi.

Iniţial, în clădirea de pe strada Vicențiu Babeș a fost planificată amenajarea Secţiei Matern a Spitalului Județean, dar pentru că nu exista suficient teren a fost abandonat acest proiect, urmând să fie identificată altă clădire pentru Maternitate.

Secţia Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad funcţionează în prezent într-o clădire pe strada Tudor Vladimirescu, unde spaţiul desfăşurării actului medical este insuficient.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.