Ziarul electronic al arădenilor

Finanțare europeană pentru achiziționarea a 10 tramvaie noi

Primăria Arad a obținut o finanțare europeană, în valoare de peste 87,4 milioane lei, pentru achiziționarea a zece tramvaie noi.

Anunțul a fost făcut, luni, de primarul municipiului Arad, Gheorgeh Falcă, acesta afirmând că intenția municipalității este de a cumpăra, până în 2022, 28 de tramvaie noi.

„În Regiunea de Vest suntem municipiul care avem cel mai mare proiect realizat cu fonduri europene. Am primit astăzi (luni – n.r.) documentaţia de aprobare. Vorbim depre 16 milioane de euro, care vor duce la cumpărarea a 10 tramvaie moderne. În continuare vrem să obţinem atât fonduri europene, cât şi fonduri publice, pentru ca, până în 2022, să avem toate cele 28 de tramvaie noi în municipiul Arad“, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

Demersul municipalităţii arădene se încadrează într-un proiect care se extinde pe o durată de 4 ani, valoarea totală a investiției ridicându-se la peste 57 de milioane de euro. Sursa de finanțare a acestui proiect sunt fondurile europene, prin programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile.

Primăria municipiului Arad a obţinut acum finanţarea pentru achiziţionarea a 10 tramvaie: 4 tramvaie cu dublă articulație, de capacitate mare, și 6 tramvaie vagon, de capacitate medie.

Valoarea finanţării este de 87.450.000 lei, din care cofinanţarea municipalităţii arădene este de 1.749.000 lei.

Municipalitatea a mai menționat că se va avea în vedere, de asemenea, și reabilitarea tramvaielor vechi din actualul parc circulant al Companiei de Transport Public Arad.

În luna iunie, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, anunța că intenţia administraţiei locale este de a cumpăra 10 vagoane de capacitate mare şi 18 de capacitate medie. „Pentru modernizarea garniturilor existente de tip GT-8 se va plăti 223.000 euro, iar pentru cele de tip GT-6, 308.000 euro“, a precizat Gheorghe Falcă.

Durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

„În urma acestei investiţii Aradul va fi printre primele oraşe din ţară care va avea o flotă de transport public cu tramvaiul modernă şi reabilitată”, a mai spus primarul Aradului.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.