Ziarul electronic al arădenilor

Filmul „Border” va fi proiectat la cinematograful „Arta”

„Border”, câştigător al marelui premiu Un Certain Regard în 2018, rulează în 10 august, de la ora 21.45, în grădina de vară de la cinematograf Arta.

Lungmetrajul, care a fost anul trecut nominalizat la premiile Academiei europene de film, premiat pentru efecte vizuale, spune povestea Tinei, care lucrează ca ofiţer vamal şi, în timp ce pasagerii merg pe lungul coridor către terminal, îi priveşte aproape nemişcată. Ea simte vinovăţia şi ruşinea oamenilor, le vede secretele. Dar când Vore trece prin faţa ei într-o zi, simţurile îi sunt complet date peste cap. Misterul îşi face loc la graniţa dintre dragoste şi datorie, iar Tina începe să caute răspunsuri.

Pelicula a fost şi propunerea Suediei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar.

„La Graniţă”, al doilea lungmetraj al lui Abbasi, este bazat pe povestirea omonimă din volumul „Let the Old Dreams Die”, scris de John Ajvide Lindqvist. Din distribuţie fac parte Eva Melander şi Eero Milonoff.

Regizorul iraniano-danez Ali Abbasi a debutat în lungmetraj cu „Shelley” (2016), horror psihologic prezentat în premieră mondială la Berlinală, cu actriţa Cosmina Stratan în rol principal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.