Ziarul electronic al arădenilor

Filmul „Aniversarea“ va fi proiectat la Cinematograful Arta

Conform tradiției, la Cinematograful Arta rulează şi pelicule româneşti noi realizate de unii dintre cei mai importanti regizori români contemporani.

Astfel, vineri, 9 martie, de la ora 20.00, vedem „Aniversarea“, cel mai recent film al lui Dan Chişu, actor, regizor, scenarist şi producător de film.

Filmul urmăreşte aniversarea lui Radu Maligan, care îşi sărbătoreşte cei 94 de ani alături de familie şi foştii colegi. Situaţia devine complicată atunci când jumătate dintre oaspeţi încearcă să îl convingă pe Radu să se spovedească unui preot, în timp ce restul invitaţilor consideră că nu poţi forţa pe cineva să acţioneze contra voinţei sale.

Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură Arad în colaborare cu Asociaţia CitiZenit şi face parte dintr-o iniţiativă pe termen lung de revitalizare a cinematografelor arădene.

„Aniversarea“ este o dramă care explorează relațiile dintre familia și cunoștiințele patriarhului Radu Maligan (Mircea Albulescu) cu ocazia aniversării de 94 de ani a acestuia.

Diverse tipologii și caractere umane formează paleta de personaje a filmului dar împreună reușesc să transmită un mesaj comun: societatea românească resimte amprenta trecutului.

„Aniversarea“ a avut premiera națională la TIFF și premiera internațională la Festivalul Internațional de Film de la Varșovia.

Aflăm povestea din culise a filmului de la invitata Anca Florescu, membru al echipei de producție.

Regia: Dan Chișu

Cu: Mircea Albulescu, Răzvan Vasilescu

Durata: 86 min.

Rating: N-15 Nerecomandat sub 15 ani

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.