Ziarul electronic al arădenilor

„Filme în concert“ – spectacol de muzică și imagine, la cinematograful din Grădiște

Un spectacol de muzică și imagine va avea loc la cinematograful din Grădiște, eveniment care, pe lângă proiecțiile de filme și, mai nou, teatru de păpuși, are ca scop diversificarea activităților cultural artistice în oraș.

Evenimentul intitulat „Filme în concert“ va avea loc sâmbătă, 23 martie 2019, de la ora 19.00, și a fost gândit după modelul cine-concertelor.

Organizatorii sunt Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad, în parteneriat cu Filarmonica de Stat Arad.

Astfel, pe scena cinematografului va fi prezentat un concert de muzică din filme, al cvartetului Adagio, în timpul căruia pe ecran vor putea fi urmărite cele mai bune imagini din filme celebre.

Astfel, organizatorii, împreună cu artiștii care formează cvartetul Adagio, au selecționat zece filme celebre, care au umplut sălile de cinematografe, din care au selectat imagini reprezentative, care scot în evidență, pe lângă talentul artiștilor, imaginea de film, un domeniu vocațional de exprimare creatoare, dar și muzica de film. Evenimentul poate fi considerat un tribut adus acelora care își aduc contribuția la realizarea unui film și care, de cele mai multe ori, nu sunt cunoscuți și apreciați cum se cuvine: regizori de imagine, regizori de montaj, ingineri de sunet, editor de sunet și nu numai.

Printre filmele selecționate se află: „Romeo și Julieta“, „Lista lui Schindler“, „Gladiatorul“, „Titanic“, „Pirații din Caraibe“, „Parfum de femeie“.

În timp ce pe ecranul cinematografului vor rula imagini din filme, cei patru membri ai cvartetului Adagio vor interpreta live partituri din aceste filme.

Înainte de începerea concertului, arădenii vor putea să vadă expoziția „Istoria timbrului românesc“, realizată anul trecut de Centrul Municipal de Cultură, în parteneriat cu Romfilatelia. Expoziția a fost amenajată, anul trecut, în Cladirea Preparandiei, iar în acest an va fi itinerată, în mai multe spații din oraș.

Evenimentul „Filme în concert“ este organizat de Primăria Municipiului Arad și Centrul Municipal de Cultură Arad și face parte dintr-un proiect care are ca scop revitalizarea cinematografelor din Arad și transformarea acestora în mini-centre culturale.

Astfel, în acest an, prin proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“, la cinematografele din cartierele Grădiște și Gai vor fi organizate, pe lângă proiecții de filme și spectacole de teatru de păpuși, concerte camerale, expoziții, și alte evenimente.

Proiectul „Cultura mai aproape de arădeni“ se adresează persoanelor care locuiesc în cartierele municipiului care își doresc să participe la evenimente cultural-artistice și care, din diverse motive, nu reușesc să ajungă la instituțiile culturale care au sălile de spectacol în centrul orașului.

La baza acestei inițiative a stat realizarea de proiecte artistice acolo unde accesul la cultură este limitat sau îngrădit (mai ales prin lipsa infrastructurii publice).

Pentru rezervări de locuri: telefon: 0740 946 821 și email: cinemagradiste@gmail.com

Partituri

Charlie Chaplin – suite de teme din film

The wizard of Oz/Vrăjitorul din OZ – Over the rainbow

Romeo and Juliet/Romeo și Julieta – What is a youth

Scent of a woman/Parfum de femeie/– scena tangoului

The Godfather/Nașul – suite de teme din film

Schindlers list/Lista lui Schindlers – suite de teme din film

Gladiator/Gladiatorul- The battle/Now we are free

Amelie/Amelie – La valse d’Amelie

La vie en rose/Viața în roz – La vie en rose/Milord

Titanic – My hearth will go on

Earth to Echo/Ecoul pământului – Counting stars

Pirates of the Caribbean/Pirații din Caraibe – suita de teme din film

Despre Cvartetul Adagio

Cvartetul Adagio, o prezență profesionistă pe scena locală, compus din patru tineri absolvenți ai Facultăților de Muzică din Cluj și Timișoara – Marina Lei, Floriana Cenădan, Gavril Cenădan și Romeo Sălăjan.

Aceștia și-au propus și au reușit să ofere o înfățișare „modernă“ conceptului clasic de „cvartet de coarde“, prin abordarea unui repertoriu diversificat: muzică de film, tangouri, valsuri, ragtime-uri, muzică de divertisment, ambientală, muzică de jazz și cafe-concert.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.