Ziarul electronic al arădenilor

Filme de Oscar, în Parcul „Mihai Eminescu“

În Parcul „Mihai Eminescu“ din municipiul Arad vor fi proiectate, în perioada 27 iunie – 2 iulie, filme premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar.

Caravana Metropolis – Cinema în Aer Liber este organizată de Asociația Culturală Metropolis, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultură, Primăriei Municipiului Arad.

Caravana Metropolis, care a adunat peste 300.000 de spectatori în cei cinci ani de când străbate țara, va ajunge la Arad în perioada 27 iunie – 2 iulie, în Parcul „Mihai Eminescu“.

Vor putea fi urmărite câte șase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar.

Proiecțiile vor începe de la 21.30, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

„Programul festivalului include unele dintre cele mai bune filme ale anului, care au înregistrat succes atât din partea criticilor, cât și din partea publicului. Acestea vor putea fi urmărite în condițiile unei săli de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 mp și singurul proiector digital mobil din țară, de 18.300 lumeni.

O parte dintre filmele din selecţia oficială, drame, thrillere, comedii și documentare pentru toate gusturile şi vârstele, care vor putea fi văzute în prima parte a Caravanei Metropolis, sunt:

„Arrival“, în regia lui Denis Villeneuve, cu un premiu și 7 nominalizări la Oscar și un premiu și 8 nominalizări la premiile BAFTA.

„Un bărbat numit Ove/A man called Ove“ (Suedia), regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film străin și a câștigat Premiul Comedia europeană a anului la European Film Awards 2016.

„The salesman“, în regia lui Asghar Farhadi a câștigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film străin în 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu și Cel mai bun actor la Cannes 2016.

„Moonlight“, câștigătorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor într-un rol secundar și al Globului de Aur pentru Cel mai bun film.

„Viața mea de dovlecel“, în regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar în 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animație și este câștigător al premiului pentru Cel mai bun film de animație la European Film Awards.

Spectatorii mai pot viziona filmele „Hell or high water“, în regia lui David Mackenzie cu 4 nominalizări la Oscar, 3 nominalizări la Globurile de Aur, în competiția Un certain regard la Cannes 2016, „Sing street“, regizat de John Carney, „Eu, Daniel Blake“, în regia lui Ken Loach, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2016, Premiul BAFTA pentru Outstanding British Film of the Year și premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin, „Doar sfârșitul lumii“, regizat de Xavier Dolan și distins cu Marele premiu al Juriului și Premiul juriului ecumenic la Cannes 2016, „Julieta“, în regia lui Pedro Almodovar, în competiție la Cannes și European Film Awards în 2016 și nominalizat la premiul BAFTA pentru Cel mai bun film străin, „Perfect strangers“, de Paolo Genovese, distins cu Premiul Juriului la Tribeca Film Festival, și „Toni Edrmann“, nominalizat în 2017 la premiile Oscar, Globul de Aur și BAFTA și câștigător al celui mai bun film străin la BAFTA.

Detalii despre filme și program găsiți pe site-ul http://www.cinemainaerliber.ro/.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.