Ziarul electronic al arădenilor

Filme cehe de ficțiune, la Cinematograful Arta

Primăvara se numără proiecţiile la cinema Arta. După cum bine v-am obișnuit anul trecut, continuăm parteneriatul cu Centrul Ceh și dăm startul programului Fiction Tuesday, cu o selecţie în luna mai de trei filme de ficțiune, care aduc critici subtile și inteligente vremurilor pe care le ilustrează.

I Killed Einstein, gentlemen (14 mai), Closely watched trains (21 mai), Happy End (28 mai) sunt primele trei producții care vor rula în cadrul acestui program.

Inaugurăm acest proiect marți, 14 mai, ora 20.00, cu pelicula I Killed Einstein, Gentleman în regia lui Oldrich Lipský (1970, 94 min).

O comedie științifico-fantastică futuristă despre explozia unei bombe atomice care cauzează infertilitatea și creșterea bărbii tuturor femeilor. În cadrul unui summit al Națiunilor Unite se propune construcția unei mașini a timpului drept soluție pentru situația creată.

Decizia este călătoria în anul 1911, pentru a putea fi ucis Einstein, iar rezultatul scontat este dat de gândirea conform căreia în lipsa teoriilor acestuia, nu s-ar mai ajunge la invenția bombelor atomice.

Intrarea este liberă, iar filmul este subtitrat în limba română.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.