Ziarul electronic al arădenilor

Film accesibilizat pentru nevăzători, la Cinematograful Grădiște

Un film accesibilizat pentru nevăzători va fi proiectat, la sfârșitul acestei săptămâni, la Cinematograful Grădiște din municipiul Arad.

Proiecția este oferită în cadrul Caravanei Filmului Accesibilizat pentru Nevăzători (FAN).

Astfel, sâmbătă, 21 octombrie, de la ora 15.00, la cinematograful din cartierul Grădiște va fi proiectat filmul filmul „Două lozuri” (2016), regia Paul Negoescu.

„Poate este surprinzător să vorbim despre filme artistice pentru nevăzători, dar printre ei sunt oameni care au văzut în trecut și  s-au bucurat de a 7-a artă. La intrarea în sala de proiecție, spectatorii nevăzători vor primi un set de căști în care vor auzi explicații suplimentare, inserate între replicile actorilor din film. În cazul proiecțiilor care vor avea loc în cinematografe, nevăzătorii vor putea urmări filmul în aceleași condiții cu ceilalți spectatori văzători.

Explicațiile primite în căști vor descrie schimbările de scenă, mimica actorilor, felul în care sunt îmbrăcați și  gesturile mai  importante, astfel încât spectatorul nevăzător să înțeleagă cât mai bine acțiunea și să se integreze în atmosfera filmului“, au spus organizatorii Caravanei FAN.

Acest proiect este organizat de Fundația Cartea Călătoare în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și este finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și de Centrul Național al Cinematografiei.

În cadrul caravanei sunt proiectate filme artistice special accesibilizate pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.