Ziarul electronic al arădenilor

Fifor: Guvernul are obligația de a restabili traficul feroviar pe ruta Ineu – Brad și retur

Guvernul PNL a lăsat în aer mii de cetățeni, privați de neputința Executivului de a găsi o soluție pentru retragerea de la 1 ianuarie a operatorului Regio de pe ruta feroviară Ineu – Brad și retur.

Practic în urma intrării în vigoare a acestei măsuri localități precum Tămand, Bocsig, Răpsig, Sebiș, Livada, Joia Mare, Almaș, Bonțești, Gurahonț, Romanița, Aciuța, Tălăgiu, Vârfurile, Cariera, Leasa, Hălmagiu, Ocișor, Ociu, Vața, Birtin, Lunca Moților, Baia de Criș, Țebea, Ribița și Brad au rămas rupte de lume, fără nicio legătură feroviară.

„Nu e o noutate faptul că liberalii nu știu să guverneze iar miniștrii de resort se ocupă cu orice altceva în afară de obligațiile postului. Dovadă stă chiar răspunsul absolut halucinant al ministrului Transporturilor de la acea vreme, Lucian Bode, primit la sfârșitul lui octombrie de colegul meu Florin Tripa la sesizarea oficială făcută la minister pe acest subiect. Nu numai că ministerul a refuzat să dea o soluție dar s-a ascuns și în mod laș în spatele unor detalii și scuze birocratice.

Cert est că Guvernul Cîțu are acum cartoful fierbinte în palmă și tot nu mișcă un deget pentru a soluționa situația de criză. E aproape inutil să vă spun câte telefoane am primit, în calitate de parlamentar de Arad, de la primarii din județ și de la cetățeni, în special navetiști. Decepționați, furioși, speriați de consecințele inerente ale unui asemenea eșec care lasă locuitorii fără alternative de deplasare regională, micșorează traficul feroviar, atât de promovat la nivelul UE și propulsează transportul rutier în pofida numărului mare de accidente de pe șosele și a aglomerării acestora.

Cuțitul a ajuns deja la os domnilor, găsiți o soluție în regim de urgență, una rațională și viabilă de restabilire a fluxului feroviar pe ruta Ineu – Brad și retur. Guvernați nu mimați!“, afirmă deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.