Ziarul electronic al arădenilor

Fetiță în vârstă de un an, găsită ascunsă sub o pătură într-un autoturism

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac au descoperit o fetiță, în vârstă de un an, care a fost ascunsă de părinții ei sub o pătură, pe bancheta din spate a unui autoturism, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera.

Fetița a fost descoperită când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ion B., în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza judetului Sibiu. Bărbatul conducea un autoturism VW Sharan, înmatriculat în Germania. În mijlocul de transport mai călătorea și soţia sa, Maria B., în vârstă de 39 de ani.

„Cu ocazia controlului autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit pe bancheta din spate, ascunsă sub o pătură, o fetiță în vârstă de un an. Poliţiştii de frontieră au demarat verificările, în urma cărora au stabilit că cei doi cetățeni români sunt părinții copilului. Aceștia au declarat  că au recurs la această metodă deoarece nu deţineau documente de călătorie valabile pentru fetiță şi doreau să ajungă cu aceasta în Germania“, a informat, luni, Poliția de Frontieră.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru ambii părinţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.