Ziarul electronic al arădenilor

Fetiță de 4 ani din Arad, moartă din cauza gripei

O fetiță în vârstă de 4 ani, din județul Arad, confirmată cu virus gripal de tip A, a murit, a anunțat, miercuri, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Conform sursei citate, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 120, dintre care șapte sunt din județul Arad.

„Ultima persoană care a murit din cauza gripei este o fetiţă de 4 ani, din judeţul Arad, confirmată cu virus gripal tip A. Fetiţa avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinată antigripal“, a informat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz, a declarat pentru News.ro că fetiţa a fost adusă la spital în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie, în 21 martie, iar în 23 martie a fost transferată la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, unde a decedat ulterior.

„Fetiţa avea afecţiuni preexistente, între care cea mai gravă era hidrocefalia, care fusese operată. S-a suspectat virusul gripal sezonier, iar analizele de laborator au confirmat că a fost virusul de tip A. Din cauza complicaţiilor, fetiţa a decedat la spitalul din Timişoara, unde a suferit un stop-cardiorespirator”, a declarat Simina Roz.

În județul Arad, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la șapte. Până acum au mai fost confirmate decesele a patru femei, cu vârste cuprinse între 63 și 77 ani de ani, și a doi bărbați, de 62 de ani, respectiv 75 de ani.

La sfârșitul săptămânii trecute a murit un bărbat de 75 de ani. Acesta nu era vaccinat antigripal şi avea şi alte probleme de sănătate.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.