Ziarul electronic al arădenilor

Fetiță de 13 ani, fără adăpost, salvată de jandarmii arădeni

VIDEO O fetiță în vârstă de 13 ani, care a plecat de acasă, iar în prezent nu avea niciun adăpost, a fost găsită de jandarmii arădeni, care au dus-o la Centrul de criză din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Fetița a fost descoperită luni seara, în jurul orei 22.15, în zona Stației CFR Arad, fiind îmbrăcată sumar și neînsoțită.

„Apropiindu-se de aceasta, plt. Maj. Radu Rada, împreună cu plt. Adj. Carmen Moț, au observat că fetița era încălțată cu pantofi sport de vară, care prezentau urme vizibile de umeazeală, fără mănuși și tremurând de frig. Având în vedere temperatura foarte scăzută, si avertizările de vreme rea, jandarmii fără să stea pe gânduri au urcat fetița în autospecială rugând șoferul să seteze sitemul de ventilație la capacitate maximă, pentru a oferi un confort termic cât mai ridicat“, au spus reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad.

Trecând la identificarea fetiței, jandarmii au constatat că se numește Margareta I., are 13 ani, iar conform celor declarate de aceasta, are domiciliul în comuna Felnac, dar nu mai locuiește de multă vreme cu părinții, la momentul actual fiind fără adăpost.

Jandarmii au hotărât să o conducă la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului – Centrul de criză –Arad.

„Ajunși la Centru, jandarmii arădeni au fost întâmpinați de psihologul de serviciu, care au preluat fetița, și după ce au schimbat-o de hainele ude, i-au oferit o masă caldă și au înlocuit țevile de termoficare unde era obișnuită să doarmă cu un pat clad și confortabil. Mulțumim pe această cale celor doi colegi care au dat dovadă de solidaritate și-i felicităm pentru activitatea de ajutorara a unei minore de numai 13 ani, pe care viața încă de mică a supus-o la grele încercări“, se arată într-un comunicat de presă, remis, marți, de IJJ Arad.

 

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.