Ziarul electronic al arădenilor

Fetiță ascunsă sub fusta bunicii, depistată la frontieră

ptf-naPoliţiştii de frontieră arădeni au descoperit o fetiţă în vârstă de doi ani, care a fost ascunsă de părinţii ei sub fusta bunicii, cu intenţia de a fi trecută ilegal frontiera româno-maghiară.

Fetița a fost depistată la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, când s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Cristinel I., în vârstă de 25 ani, din județul Ialomiţa, care conducea un autoturism BMW, înmatriculat în Germania.

În autoturism se mai aflau trei persoane, mama, tata, bunica, şi un copil minor, în vârstă de 4 luni, toţi cu domiciliul pe raza județului Ialomiţa.

„Cu ocazia controlului autoturismului, poliţiştii de frontieră arădeni au mai descoperit o fetiţă, în vârstă de 2 ani, ascunsă pe bancheta din spate, sub fusta uneia dintre pasagerele autoturismului care, în urma verificărilor, s-a stabilit că este bunica minorei“, se precizează într-o informare a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Arad.

Părinţii minorei au spus că au recurs la această metodă deoarece nu deţin documente de călătorie valabile, având doar un certificat de naştere emis de autorităţile germane pentru fetiţă.

Poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.