Ziarul electronic al arădenilor

Festivitate de încheiere a anului școlar în Penitenciarul Arad

În  data de 12 iunie, în Penitenciarul Arad a avut loc festivitatea de încheiere a anului şcolar 2018 – 2019 pentru persoanele private de libertate înscrise în programul de școlarizare, învățământ primar și gimnazial.

Festivitatea a debutat cu un TeDeum de mulțumire, urmat de un cuvânt de învățătură și îndemn la educație rostit de preotul capelan Vlad Oneț.

La festivitatea de premiere au participat comisar șef de penitenciare Liliana Hurezan – director  adjunct reintegrare socială,  comisar șef de penitenciare Daniel Crișan – șef serviciu educație, subcomisar de penitenciare Cristina Pește – șef serviciu asistență psihosocială, Simona Muscă –  director adjunct al Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” Arad și cadrele didactice care și-au desfăşurat activitatea în cadrul penitenciarului, împreună cu specialiști din cadrul Serviciului Educaţie şi Asistenţă Psihosocială.

În urma rezultatelor obţinute de către deținuții participanţi la cursurile de şcolarizare în anul şcolar 2018 – 2019, au promovat 8 deținuți din cadrul ciclului primar și 17 deținuți din ciclul gimnazial.

Tuturor celor care au promovat anul şcolar li s-au înmânat diplome, în funcţie de rezultatele obţinute la învăţătură, alături de îndemnul de a continua demersul educativ, ca modalitate de modelare pozitivă a personalității, de integrare socială și profesională ulterioară punerii în libertate.

Cursurile de şcolarizare derulate în unitățile de detenție urmăresc evidenţierea scopului prioritar al instituţiei penitenciare, care pe lângă cel punitiv, de executare a unor pedepse privative de libertate, își propune să faciliteze reintegrarea socială a persoanelor care au fost în detenție.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Penitenciarul Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.