Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul ,,Tradiții de iarnă”, la Expo Arad. PROGRAM

Poza ftiCamera de Comerț, Industrie și Agricultură Arad organizează, în perioada 10 – 13 decembrie, la Expo Arad, festivalul „Tradiții de Iarnă”, un eveniment care promovează tradițiile și obiceiurile sărbătorilor de iarnă specifice județului.

Conform organizatorilor, festivalul este un punct de atracție pentru arădeni, dar și pentru vizitatorii din țară și străinătate.

„Prin acest eveniment dorim să sprijinim producătorii locali, aceștia să se prezinte publicului larg, să își facă cunoscute produsele și să le comercializeze“, au spus organizatorii evenimentului.

Festivalul ,,Tradiții de iarnă” a fost structurat pe trei secțiuni. Prima secțiune este târgul cu vânzare de cadouri, decorațiuni pentru sărbătorile de iarnă, jucării, articole de îmbrăcăminte, articole de artă populară, produse de artizanat, oferte turistice.

A doua secțiune constă în concursuri gastronomice, degustări de produse tradiționale, dulciuri, prăjituri specifice sărbătorilor de iarnă, expoziție cu vânzare de produse gastronomice specifice iernii, tradiția tăierii porcului, degustări de vin.

În ultima secțiune va fi un concurs de tăiat porcul și de preparare a produselor specifice: jumări, caltaboși, cârnați, cina porcului.

„În cadrul festivalului, vizitatorii vor putea să se înscrie la un concurs în cadrul căruia să își prezinte îndemânarea și priceperea în pregătirea celor mai bune produse tradiționale specifice Ignatului, concurs prin care dorim să promovăm și perpetuăm tradițiile și obiceiurile Aradului.

Ca la orice concurs, nu lipsesc premiile. Echipele participante vor fi formate din reprezentanți ai comunităților locale și ale localităților din străinătate care sunt înfrățite cu acestea, ai firmelor arădene, asociațiilor profesionale, cluburilor sportive, ONG-urilor, GAL-urilor. Atmosfera va fi întreținută și de ansambluri folclorice profesioniste și de amatori care vor prezenta publicului colinde, datini și obiceiuri din zona Aradului, specifice sărbătorilor de iarnă.

Spectacole de colinzi, tombole, concursuri cu premii, expoziții cu vânzare de produse specifice iernii, decorațiuni, articole de îmbrăcăminte și foarte multe alte surprize – toate acestea îi vor aștepta pe arădeni pe parcursul celor patru zile dacă vor veni la Expo Arad pe perioada festivalului“, au mai informat organizatorii festivalului „Tradiții de iarnă“.

Programul festivalului:

Joi, 10 decembrie

10.00 Tăierea porcului – Probe de foc: Jumara de aur, Caltaboșul anului, Cina porcului

18.00 Jurizarea și premierea câștigătorilor

Pe parcursul întregii zile vor avea loc spectacole de muzică și tradiții populare, colinde.

Vineri, 11 decembrie

15.00 Concursul “Cei mai gustoși cârnați”

18.00 Jurizarea și premierea câștigătorilor

Pe parcursul întregii zile vor avea loc spectacole de muzică și tradiții populare, colinde.

Sâmbătă, 12 decembrie

12.00 Concursul “Cel mai gustos preparat la ceaun”

18.00 Jurizarea și premierea câștigătorilor

Pe parcursul întregii zile vor avea loc spectacole de muzică și tradiții populare, colinde.

Dumincă, 13 decembrie

10.00 – 16.00 Expoziție cu vânzare de produse gastronomice specifice, iernii, târg de cadouri.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.