Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Minorităţilor, ediţia a XII-a. PROGRAM

Festivalul Minorităților, care din anul 2013 este inclus în Mişcarea Charta XXI pentru reconcilierea popoarelor, se va desfășura sâmbătă, 14 iulie 2018 şi va cuprinde parada porturilor populare și un spectacol, care va fi susținut atât de reprezentanții comunităților minorităților din județul Arad cât și de invitați din străinătate.

Ediția din acest an a Festivalului Minorităților va debuta cu o paradă a porturilor populare tradiționale prin centrul Aradului, în timpul căreia, participanții vor etala costumele populare specifice fiecărei comunități.

Parada va avea loc pe traseul Palatul Administrativ – Parcul Eminescu.

După paradă, va urma un spectacol susținut de ansamblurile minorităților, care va avea loc în Parcul Mihai Eminescu, în spatele Palatului Administrativ.

Festivalul Minorităţilor Naţionale are ca scop evidenţierea celor mai valoaroase aspecte din viaţa minorităţilor care convieţuiesc de sute de ani, în armonie, în municipiul şi judeţul Arad.

În municipiul și județul Arad conviețuiesc opt comunități ale minorităților, maghiară, germană, sârbă, bulgară, evreiască, slovacă, ucrainiană, rromă.

Festivalul Minorităţilor este organizat, în fiecare an, de Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad.

Programul festivalului

ora 17.00 – 17.30

Parada porturilor populare ale minorităţilor pe traseul Palatul Administrativ – Parcul Mihai Eminescu

ora 17.30  – 18.30

Parcul „Mihai Eminescu”:

Spectacol de cântece și dansuri tradiţionale din repertoriul minorităţilor naţionale

ora 18.30 

Spectacol susținut de Fanfara „Mihai Eminescu“ din Coștei – Serbia,

Orchestra de mandoline „Tremolo“ din Tótkomlós – Ungaria și Orchestra de tamburași din Panciova – Serbia

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.