Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Logos „Arte și Har”. PROGRAM

afis festival logosLa Arad se va desfășura Festivalul Logos „Arte şi Har”, eveniment dedicat „copiilor și tinerilor, celor ce iubesc artele, tuturor acelora care se deschid sau celor care se bucură de ele sau chiar au primit darul divin al creativității“.

Festivalul se va desfășura în perioada 5 mai – 3 iunie și este organizat de Arhiepiscopia Aradului, în parteneriat cu instituţii publice locale şi judeţene.

La acest festival vor participa peste 80 de copii şi tineri din judeţe din vestul ţării, dar şi din Republica Moldova, Austria și SUA.

„Festivalul este dedicat copiilor și tinerilor, celor ce iubesc artele, tuturor acelora care se deschid sau celor care se bucură de ele sau chiar au primit darul divin al creativității. Festivalul este rodul parteneriatelor încheiate de Arhiepiscopia Aradului cu diverse instituții publice, locale și județene arădene şi se dorește a fi un eveniment al comuniunii și bucuriei, al deschiderii sociale, al asumării educative și al responsabilității pastorale în parohii”, a spus părintele arhimandrit Teofan Mada, vicar al Arhiepiscopiei Aradului şi coordonator al festivalului.

Teofan Mada a mai adăugat că la această ediție a festivalului vor participa 80 de copii și tineri, îndrumați de 10 coordonatori de grup.

„Festivalul va promova toate artele, de la muzică la teatru creștin, filmul artistic și documentar religios, promovând cunoașterea etosului biblic și patristic prin seminarii, simpozioane și conferințe publice, prin invitarea unor lectori din țară și din afară, care se dăruiesc problemelor și nevoilor sociale, artistice și culturale prezente ale tinerilor și familiilor, ale școlilor și ale universităților“, a mai spus Teofan Mada.

Deschiderea Festivalului Logos, „Arte și Har” va fi marţi, 5 mai, la ora 18.00, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”, primul eveniment fiind manifestarea „Artele – cale a frumuseţii sublime”, la care vor participa 40 de copii din grădiniţele şi şcolile arădene. Invitată va fi Monic Prâlici din Republica Moldova.

„Ediția din acest an a festivalului este este închinată IPS Timotei Seviciu, care a dovedit, prin deschiderea față de proiectele și parteneriatele pastoral-misionare, artistice, educative și sociale ale Centrului Eparhial, că are mereu și mereu o tinerețe spirituală“, a mai spus Teofan Mada.

PROGRAM:

5 mai

ora 18.00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

„Artele – cale a frumuseţii sublime” – muzică bisericească, muzică clasică, canto şi instrumentală, balade, tradiţii şi teatru creştin.

Invitată – Monica Prâlici, Republica Moldova

6 mai

ora 18.00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

„Artele – cale a frumuseţii sublime” – muzică bisericească, muzică clasică, canto şi instrumentală, balade, tradiţii şi teatru creştin.

Invitate: Adriana Dogaru (pian) – Universitatea de Vest Timişoara, şi Iulia Iovănaş – vioară, Universitatea de Arte Graz (Austria)

26 mai

ora 18.00, Sala festivă a Facultăţii de teologie „I.V. Felea”

„Sfinţii Atosului – Cuviosul Paisie Aghioritul“, proiecţie de film şi dialog cu arhimandrit Teofan Mada

28 mai

ora 19.00, Sala festivă a Facultăţii de teologie „I.V. Felea”

„Dumnezeire şi umanitate în muzica bizantintă“

Exemple muzicale şi dialog cu arhidiaconul Adrian Maziliţa

3 iunie

ora 19.00, Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

„Drumul spre teologia mistică prin Sfântul Munte Athos“

Invitat – PS Alexander Golitzîn, prinţ şi episcop.

Intrarea este liberă la toate evenimentele din cadrul Festivalului Logos „Arte și Har”.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.