Ziarul electronic al arădenilor

Festivalul Internațional Iubiți Muzica Românească! Concert coral și spectacol interactiv pentru copii

Două dintre temele ediției a III-a a Festivalului Internațional Iubiți Muzica Românească!, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, pot fi urmărite în zilele acestui sfârșit de săptămână, „Amintiri pentru suflete tinere”, concertul coral – instrumental de tip „fusion” (sec. XIX si XX), dedicat seniorilor, și „Pe urmele instrumentelor musicale“, un spectacol interactiv prezentat sub forma unui atelier de muzică și marionete, imaginat pentru cei mici.

Prelucrări folclorice corale, dar și muzică de salon, ópusuri rememorate sau pregătite în primă audiție, alcătuiesc programul corului academic dirijat de Robert Daniel Rădoiaș și al instrumentiștilor virtuozi Florin Gherghel (vioară) – Sorin Dogariu (pian), în serile de vineri, 11 octombrie, 2019, la ora 19.00, în Sala Mică a Palatului Cultural din Arad, și sâmbătă, 12 octombrie 2019, la ora 18.00, la casa de cultură din Pecica.

Considerate rarități, partituri semnate Iosif Ivanovici, Alexandru Glogoveanu, Grigoraș Dinicu, George Pantazi (Georges Boulanger), la vremea lor capete de afiș în România și în lume, vor putea fi ascultate alături de popularele și larg accesibilele prelucrări pentru ansamblu mixt ale compozitorilor Gheorghe Dima, Gavriil Musicescu, Ion Vidu, Dumitru Georgescu Kiriac, Gheorghe Cucu, Ioan D.Chirescu, Sabin Drăgoi, Gheorghe Danga.

Preşcolarii şi şcolarii mici, călăuziți de păpușile mânuite de Roxana și Doru Maniu, dar si de  muzicienii Dorin Cuibariu și Dan Simion sunt invitați să facă primii pași spre muzică, în spectacolele interactive care vor avea loc sâmbătă, 12 octombrie 2019, la ora 17.00, pe scena Casei de cultură din Pecica și duminică, 13 octombrie 2019, la ora 17.00 pe scena Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici“ din Arad.

Accesul publicului se face pe bază de invitație, în limita locurilor existente în sălile în care se desfășoară evenimentele.

Invitațiile sunt gratuite și se pot obține de la casa de bilete a Filarmonicii de Stat Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Filarmonica de Stat Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.